Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A babot és a csülköt előző este beáztatjuk.
Másnap a csülköt feltesszük főni, később, amikor a csülök már puhulni kezd, hozzáadjuk a babot, a babérlevelet, és tovább főzzük. Ha a csülök sós, vigyázzunk hogy el ne sózzuk.
Közben az apróra vágott hagymát zsírban üvegesre pirítjuk, és ezen a hagymás zsíron a savanyú káposztát megpároljuk, majd a puhuló babhoz keverjük.
Amikor a csülök megfőtt, kivesszük a levesből, a csontról lefejtjük a húst, és kockákra vágjuk.
Ezután világos paprikás rántással besűrítjük és tejfölözzük a levest, majd sóval, cukorral, ecettel utánaízesítjük és kiforraljuk. Végül beletesszük a kockára vágott csülköt, meghintjük apróra vágott kaporral, és tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Készíthetjük más füstölt hússal, esetleg kolbásszal, oldalassal is.
|
|
|
|
1 komment
|
25 ember kedveli
|
laci50
2012.02.07 08:41
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
atomvaros |
2012.04.29. 07:27 (#1) |
|
 |
Nagyon fincsi,ajánlom mindenkinek!!!! Jó étvágyat hozzá!!!! |
| |
|
|
|
csülköt előző, csülköt feltesszük, apróra vágott, hagymás zsíron, savanyú káposztát, puhuló babhoz, csülök megfőtt, csontról lefejtjük, kockára vágott, utánaízesítjük, Készíthetjük, babérlevelet, megpároljuk, tejfölözzük, beletesszük, kiforraljuk, babérlevél, besűrítjük, meghintjük, kolbásszal, hozzáadjuk, beáztatjuk, oldalassal, vigyázzunk, feltesszük, rántással, lefejtjük, kivesszük, káposztát, fokhagyma, csülökkel, Káposztás, üvegesre, pirítjuk, keverjük, savanyú káposzta, kisebb füstölt csülök, hagyma, gerezd fokhagyma, liszt, fejföl, 2evőkanál zsir, babérlevél, ecet, cukor, őrölt paprika, csomag kapor,
|
|
|
|
|