Fogás: leves, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a tisztított és kockára vágott vegyes zöldséget, a kockára vágott sertéshúst vagy csirkemellet. Ezeket félig puhára pároljuk. Csirkemellel hamarabb készen van! Sóval,színes durvára őrölt borssal, egész kevés majoránnával ízesítjük, majd megszórjuk 2 evőkanál liszttel és feleresztjük 1,2 l vízzel. Beleteszünk 1 csokor apróra vágott tárkonyt és átforraljuk.
Elkészítjük a túrógombócokat: 10 dkg áttört tehéntúrót, 1 tojással, kb. 2 evőkanál liszttel, sóval, finomra vágott kaporral és annyi zsemlemorzsával (kb. 2 evőkanál), hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, jól összegyúrjuk. Kis gombócokat formázunk, és a forrásban lévő levesben befőzzük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A citromtól finom, pikáns íze lesz.
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
sandra21
2014.07.26 04:11
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
finomra vágott, kockára vágott, forrásban lévő, citromtól finom, zsemlemorzsával, Túrógaluskához, túrógombócokat, túrógombóccal, teáskanálnyi, összegyúrjuk, majoránnával, feleresztjük, Csirkemellel, vöröshagymát, csirkemellet, zsemlemorzsa, Elkészítjük, vöröshagyma, átforraljuk, Beleteszünk, tisztított, sertéshúst, megszórjuk, hozzáadjuk, tehéntúrót, csirkemell, sertéscomb, gombócokat, tehéntúró, sárgarépa, vöröshagyma, sárgarépa, gyökér, sertéscomb vagy csirkemell, teáskanál, teáskanál majoránna, evőkanál liszt, csokor apróra vágott tárkony, Túrógaluskához, tehéntúró, tojás, evőkanál liszt, csipet, evőkanál zsemlemorzsa,
|
|
|
|
|