Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kápia paprika-padlizsánpüré recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 3 közepes méretű piros kápia paprika (35-40 dkg)
» 2-3 kisebb padlizsán (65-70 dkg )
» 2 nagyobbacska paradicsom( 25dkg)
» 1 evőkanál paradicsompüré
» 1 kisebb fej lilahagyma
» 1 nagy gerezd fokhagyma
» 1/4 teáskanál bors
» 2 teáskanál méz
» 1 evőkanál olivaolaj
» kevés balzsamecet (szűk evőkanálnyi)
» só,bors,oregánó ízlés szerint
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A padlizsánokat és a paprikákat 200 fokra előmelegített sütőben egy jókora alufólialapon megsütöm. A paprikáknak 20 perc, a padlizsánoknak kb. 40 perc szükséges. Amíg sülnek, a paradicsomokat leforrázom, meghámozom, nagyobb kockákra vágom. A hagymát apró kockákra vágom, a fokhagymát fokhagymanyomón átpréselem. Olívaolajon épp csak elkezdem pirítani a hagymákat, már hozzá is adom a paradicsomokat, aztán a paradicsompürét. Sózom, hozzáadom a többi fűszert, a mézet. Kb. 5 perc alatt összepárolom. A sült padlizsánokat és paprikákat meghámozom. A paprikát érdemes kicsit nejlonzacskóba tenni, így könnyebben lejön a héja. Mindkét zöldséget feldarabolom (a paprikáknak természetesen a magházát is eltávolítom). Egy nagyobb keverőtálba halmozom a zöldségeket, hozzáadom már langyosra hűlt paradicsomos keveréket, a kevés balzsamecetet. Botmixerrel pürésítem, ha szükséges, még fűszerezem. Tálra halmozom, lehűtöm.

Megjegyzés / tipp:

Ebből a mennyiségből egy nagyobb társaságot vendégül lehet látni,de jól záródó üvegben hűtőszekrényben napokig tárolható.Kitűnő szendvicskrém.Friss paprikával ,paradicsomma lolajbogyóal nagyon finom de köretnek húsok mellé is remek
0 komment 4 ember kedveli erzsikepuskas
2014.02.08 10:18
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
jókora alufólialapon, paradicsomokat leforrázom, hagymát apró, fokhagymát fokhagymanyomón, többi fűszert, sült padlizsánokat, paprikát érdemes, paprikáknak természetesen, nagyobb keverőtálba, kevés balzsamecetet, nagyobb társaságot, hűtőszekrényben, fokhagymanyomón, paradicsompürét, paradicsompüré, padlizsánoknak, paradicsomokat, paradicsomokat, nejlonzacskóba, padlizsánokat, balzsamecetet, padlizsánokat, természetesen, előmelegített, alufólialapon, padlizsánpüré, szendvicskrém, paradicsomos, lolajbogyóal, feldarabolom, paradicsomma, összepárolom, mennyiségből, nagyobbacska, balzsamecet, Olívaolajon, paprikáknak, kisebb padlizsán, evőkanál paradicsompüré, kisebb lilahagyma, nagy gerezd fokhagyma, teáskanál bors, teáskanál méz, evőkanál olivaolaj, sóborsoregánó ízlés szerint,
Húsgombóc paradicsomos gombával!
0 komment 9 ember kedveli
Túrós kókuszgolyók
0 komment 6 ember kedveli
Csuka-tormamártással-
0 komment 1 ember kedveli
Zöldborsós Penne
0 komment 1 ember kedveli
HARCSÁS SAVANYÚ KÁPOSZTA
0 komment 3 ember kedveli
Ribizlis túrós szelet
0 komment 5 ember kedveli
Kovászos házikenyér
1 komment 27 ember kedveli
Meggyes-mákos rétes
0 komment 1 ember kedveli
Rakott padlizsán rizzsel
0 komment 3 ember kedveli
Tócsi
0 komment 8 ember kedveli
Mézes körte
0 komment 3 ember kedveli
Farsangi részeges csirke
0 komment 4 ember kedveli
Cukkini pörkölt
0 komment 4 ember kedveli
Szilvás rakott palacsinta
0 komment 1 ember kedveli
Gesztenyetorta tejszínnel
0 komment 3 ember kedveli
Mákos-nutellás bögresüti
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.