Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tésztát és a rózsáira szedett karfiolt külön-külön megfőzzük sós vízben.
A sajtszószhoz a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, világosbarnára pirítjuk, felöntjük a tejszínnel, és csomómentesre kavarjuk. Hozzáöntjük a tejet, beletesszük az elkavart tojást, majd legvégül a reszelt sajtokat is. Az egészet pár perc alatt mártás sűrűségűre főzzük, sózzuk, borsozzuk.
A sonkát felcsíkozzuk, pici olajon megpirítjuk, elkeverjük a tésztával. Hozzátesszük a sajtszósz bő felét is, alaposan átforgatjuk.
Egy jénaiba lerakjuk előbb a tésztát, erre a lecsöpögtetett karfiolt, majd a maradék szószt is, sütőben 15-20 perc alatt összesütjük, a tetejét megpirítjuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha hagyjuk hűlni egy kicsikét akkor szép kockára tudjuk szelni.
|
|
|
|
0 komment
|
20 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.24 09:13
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
rózsáira szedett, vajat felhevítjük, elkavart tojást, reszelt sajtokat, sonkát felcsíkozzuk, jénaiba lerakjuk, lecsöpögtetett karfiolt, maradék szószt, tetejét megpirítjuk, kicsikét akkor, lecsöpögtetett, világosbarnára, csomómentesre, száraztészta, Hozzátesszük, sajtszószhoz, felcsíkozzuk, sajtszószban, megpirítjuk, beletesszük, megpirítjuk, főzőtejszín, Hozzáöntjük, átforgatjuk, összesütjük, felhevítjük, sűrűségűre, hozzáadjuk, tejszínnel, elkeverjük, trappista, Karfiolos, borsozzuk, sajtszósz, emmentáli, tésztával, karfiol, sonka, száraztészta, főzőtejszín, kanál liszt, ementáli emmentáli, trappista sajt, tojás, bors,
|
|
|
|
|