Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az olajon megpirítom a vöröshagymát pár percig a rizst is,sóval,borssal, pirospaprikával ízesítem.Összekeverem a kockára vágott tojásokkal és ezzel töltöm meg a káposzta leveleket.
A lábas aljára rakom a szálas káposztát és erre rakom a cikkekre vágott almát és a megtöltött leveles káposztákat. Annyi vizet öntök rá, hogy ellepje az ételízesítővel egy kicsit megszórom és kis lángon, puhára főzöm, végül a lisztel elkevert tejföllel behabarom és össze főzöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Én ezt karácsonykor és húsvétkor a böjt időszakában készítem.
Ajánlott a lábas alá "láng elosztó" szitát tenni, ha gázon készítjük.
Kerámia főzőlapos tűzhelynél nem szükséges.
|
|
|
|
1 komment
|
9 ember kedveli
|
pola62
2011.12.11 21:11
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
       
|
|
|
dnemethk |
2011.12.12. 17:25 (#1) |
|
 |
Pola! Ezt kipróbálom. Imádom a káposztát,s most még aktuális is. |
| |
|
|
|
olajon megpirítom, kockára vágott, káposzta leveleket, lábas aljára, szálas káposztát, cikkekre vágott, megtöltött leveles, kicsit megszórom, lisztel elkevert, böjt időszakában, pirospaprikával, ételízesítővel, vöröshagymát, karácsonykor, Összekeverem, pirospaprika, káposztákat, vöröshagyma, időszakában, ételízesítő, fagyasztott, savanyított, káposztafej, megpirítom, tojásokkal, megtöltött, árpagyöngy, tűzhelynél, főzőlapos, szükséges, készítjük, húsvétkor, megszórom, tejföllel, behabarom, káposztát, savanyított káposztafej, szálas hordós káposzta, rizsvagy árpagyöngy, kemény tojás, apróra vágott vöröshagyma, gerezd fokhagyma, alma vagy birs alma, tejföl, kiskanál pirospaprika, kiskanál ételízesítő, kevés őrölt bors, evőkanál liszt, evőkanál olaj,
|
|
|
|
|