Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Libaleves pirított májjal recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 liba aprólék (szárny, hát, lábak)
» 50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, zöldség, zellergumó, póréhagyma, karalábé, gomba)
» 1 fej vöröshagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» egész bors, örölt gyömbér, só
» 1 dl tokaji szamorodni
» A levesbetéthez : 10 dkg tészta, 20 dkg libamáj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A libaaprólékot tisztítsuk meg és hideg vízben tegyük fel főni. Amikor felforr a habját szedjük le, sózzuk és kis lángon 30-40 percig főzzük. A keletkező habot szedjük le.
A zöldségeket a hagymával, a fokhagymával együtt tisztítsuk meg, és vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük a levesbe. Adjuk hozzá a szemes borsot, a gyömbért és a bort. Egészen kis lángon főzzük legalább 2 órán át. Néha pótoljuk az elfövő vizet, de csak egy részét, hogy a leves tömény maradjon.
Amikor elkészült a leves, ízesítjük még ha szükséges, majd a tűzről levéve 5-10 percig pihentesse. Ezután finom szűrőn óvatosan szűrjük át, majd a zöldségeket tegyük ki külön tálba.
Közben a levestésztát főzzük meg, és szűrjük le. A májat mossuk meg, szárítsuk meg majd vágjuk vékony szeletekre, sózzuk meg és felforrósított serpenyőben hirtelen süssük meg mind a két oldalát.
A sült libamájat tegyük a tányér közepére, szedjünk mellé zöldségeket, majd öntsük körbe a forró levessel.
Megjegyzés / tipp:

Tipikus karácsonyi alapanyag a liba, de higgyük el bármikor fantasztikus , ha egy kis különlegességre vágyunk ...:-)
0 komment 8 ember kedveli cocco
2012.02.23 10:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
libaaprólékot tisztítsuk, habját szedjük, keletkező habot, fokhagymával együtt, szemes borsot, elfövő vizet, leves tömény, tűzről levéve, zöldségeket tegyük, levestésztát főzzük, májat mossuk, sült libamájat, tányér közepére, forró levessel, különlegességre, felforrósított, libaaprólékot, levesbetéthez, fokhagymával, fantasztikus, levestésztát, zöldségeket, vöröshagyma, zöldségeket, serpenyőben, zöldségeket, tisztítsuk, karácsonyi, zellergumó, szeletekre, pihentesse, póréhagyma, tisztítsuk, szamorodni, elkészült, Libaleves, szükséges, ízesítjük, darabokra, hagymával, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, egész bors örölt gyömbér, tokaji szamorodni, levesbetéthez tészta libamáj,
Vörösboros őzpörkölt.
2 komment 3 ember kedveli
Sütőtökös muffin...
0 komment 3 ember kedveli
Banánnal töltött pulykamell
0 komment 7 ember kedveli
Borscs.
0 komment 3 ember kedveli
csokis-mogyorós golyók
0 komment 1 ember kedveli
Müzlikeksz
0 komment 5 ember kedveli
Brokkolival töltött jérce.
0 komment 7 ember kedveli
Bercike
0 komment 4 ember kedveli
Fonott csirkemell paradicsomsalátával
0 komment 1 ember kedveli
Zsemlefelfújt torta
0 komment 4 ember kedveli
Cibereleves
0 komment 3 ember kedveli
Szedres-mascarponés kocka.
0 komment 8 ember kedveli
Grillezett csirkemell paradicsomos fehér babbal
0 komment 2 ember kedveli
Pizzagolyó
0 komment 8 ember kedveli
Szederleves tejfölösen
0 komment 1 ember kedveli
Gyors bögrés mákos
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.