Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Libaleves pirított májjal recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 liba aprólék (szárny, hát, lábak)
» 50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, zöldség, zellergumó, póréhagyma, karalábé, gomba)
» 1 fej vöröshagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» egész bors, örölt gyömbér, só
» 1 dl tokaji szamorodni
» A levesbetéthez : 10 dkg tészta, 20 dkg libamáj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A libaaprólékot tisztítsuk meg és hideg vízben tegyük fel főni. Amikor felforr a habját szedjük le, sózzuk és kis lángon 30-40 percig főzzük. A keletkező habot szedjük le.
A zöldségeket a hagymával, a fokhagymával együtt tisztítsuk meg, és vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük a levesbe. Adjuk hozzá a szemes borsot, a gyömbért és a bort. Egészen kis lángon főzzük legalább 2 órán át. Néha pótoljuk az elfövő vizet, de csak egy részét, hogy a leves tömény maradjon.
Amikor elkészült a leves, ízesítjük még ha szükséges, majd a tűzről levéve 5-10 percig pihentesse. Ezután finom szűrőn óvatosan szűrjük át, majd a zöldségeket tegyük ki külön tálba.
Közben a levestésztát főzzük meg, és szűrjük le. A májat mossuk meg, szárítsuk meg majd vágjuk vékony szeletekre, sózzuk meg és felforrósított serpenyőben hirtelen süssük meg mind a két oldalát.
A sült libamájat tegyük a tányér közepére, szedjünk mellé zöldségeket, majd öntsük körbe a forró levessel.
Megjegyzés / tipp:

Tipikus karácsonyi alapanyag a liba, de higgyük el bármikor fantasztikus , ha egy kis különlegességre vágyunk ...:-)
0 komment 8 ember kedveli cocco
2012.02.23 10:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
libaaprólékot tisztítsuk, habját szedjük, keletkező habot, fokhagymával együtt, szemes borsot, elfövő vizet, leves tömény, tűzről levéve, zöldségeket tegyük, levestésztát főzzük, májat mossuk, sült libamájat, tányér közepére, forró levessel, különlegességre, felforrósított, libaaprólékot, levesbetéthez, fokhagymával, fantasztikus, levestésztát, zöldségeket, vöröshagyma, zöldségeket, serpenyőben, zöldségeket, tisztítsuk, karácsonyi, zellergumó, szeletekre, pihentesse, póréhagyma, tisztítsuk, szamorodni, elkészült, Libaleves, szükséges, ízesítjük, darabokra, hagymával, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, egész bors örölt gyömbér, tokaji szamorodni, levesbetéthez tészta libamáj,
Őzgerinc
0 komment 4 ember kedveli
Szedres pite !
0 komment 11 ember kedveli
Mákos palacsintatorta
0 komment 3 ember kedveli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
0 komment 7 ember kedveli
Budapest sertéstekercs.
1 komment 8 ember kedveli
Húsos rántott palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Guinness torta
1 komment 2 ember kedveli
Görögsaláta
0 komment 3 ember kedveli
Roston szűzpecsenye édesburgonyával
0 komment 2 ember kedveli
Karácsonyi borkrémleves
0 komment 4 ember kedveli
Túróval töltött zsömle.
1 komment 13 ember kedveli
Pöfeteg keksz
0 komment 3 ember kedveli
Spenót tükörtojással
0 komment 2 ember kedveli
Paradicsomeves bazsalikomos grizgombóccal !
0 komment 2 ember kedveli
Újévi lencsefőzelék...
0 komment 25 ember kedveli
Kandírozott dinnyehéj
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.