Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Libaleves pirított májjal recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 liba aprólék (szárny, hát, lábak)
» 50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, zöldség, zellergumó, póréhagyma, karalábé, gomba)
» 1 fej vöröshagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» egész bors, örölt gyömbér, só
» 1 dl tokaji szamorodni
» A levesbetéthez : 10 dkg tészta, 20 dkg libamáj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A libaaprólékot tisztítsuk meg és hideg vízben tegyük fel főni. Amikor felforr a habját szedjük le, sózzuk és kis lángon 30-40 percig főzzük. A keletkező habot szedjük le.
A zöldségeket a hagymával, a fokhagymával együtt tisztítsuk meg, és vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük a levesbe. Adjuk hozzá a szemes borsot, a gyömbért és a bort. Egészen kis lángon főzzük legalább 2 órán át. Néha pótoljuk az elfövő vizet, de csak egy részét, hogy a leves tömény maradjon.
Amikor elkészült a leves, ízesítjük még ha szükséges, majd a tűzről levéve 5-10 percig pihentesse. Ezután finom szűrőn óvatosan szűrjük át, majd a zöldségeket tegyük ki külön tálba.
Közben a levestésztát főzzük meg, és szűrjük le. A májat mossuk meg, szárítsuk meg majd vágjuk vékony szeletekre, sózzuk meg és felforrósított serpenyőben hirtelen süssük meg mind a két oldalát.
A sült libamájat tegyük a tányér közepére, szedjünk mellé zöldségeket, majd öntsük körbe a forró levessel.
Megjegyzés / tipp:

Tipikus karácsonyi alapanyag a liba, de higgyük el bármikor fantasztikus , ha egy kis különlegességre vágyunk ...:-)
0 komment 8 ember kedveli cocco
2012.02.23 10:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
libaaprólékot tisztítsuk, habját szedjük, keletkező habot, fokhagymával együtt, szemes borsot, elfövő vizet, leves tömény, tűzről levéve, zöldségeket tegyük, levestésztát főzzük, májat mossuk, sült libamájat, tányér közepére, forró levessel, különlegességre, felforrósított, libaaprólékot, levesbetéthez, fokhagymával, fantasztikus, levestésztát, zöldségeket, vöröshagyma, zöldségeket, serpenyőben, zöldségeket, tisztítsuk, karácsonyi, zellergumó, szeletekre, pihentesse, póréhagyma, tisztítsuk, szamorodni, elkészült, Libaleves, szükséges, ízesítjük, darabokra, hagymával, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, egész bors örölt gyömbér, tokaji szamorodni, levesbetéthez tészta libamáj,
Mákos-nutellás bögresüti
0 komment 2 ember kedveli
Csöröge
1 komment 2 ember kedveli
Kávés keksztekercs
0 komment 3 ember kedveli
Burgonyás gombóc, gombamártással !
1 komment 12 ember kedveli
Sertésborda vadász módra !
1 komment 32 ember kedveli
Rántott cukkíni sajttal
0 komment 6 ember kedveli
Répatorta
1 komment 7 ember kedveli
Gesztenyés- őszibarackos máktorta ahogy én csinálom
0 komment 2 ember kedveli
Szezámmagos csirke,mint a kínai konyhán
0 komment 84 ember kedveli
Hagymaleves
0 komment 5 ember kedveli
Vegetáriánus gyros tál.
0 komment 4 ember kedveli
Bodza szorbet
0 komment 2 ember kedveli
Serpenyős rakott burgonya
0 komment 3 ember kedveli
Clafoutis
0 komment 5 ember kedveli
Fahéjas-kókuszos kenyérsüti
0 komment 2 ember kedveli
Padlizsánkrém
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.