Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 10 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1.,
a tojás fehérjét habbá verjük a cukor és vaníliáscukor folyamatos hozzá adása közben.
(addig verjük amíg nagyon kemény habot kapunk)
2.,
a tojás sárgáját egy csipet sóval, fehérborral kezdjük el verni majd keverés közben adjuk hozzá a lisztet. (nagyon sűrű palacsintatészta szerű állagot kell kapnunk) addig öntjük hozzá a lisztet amíg megfelelő lesz a sűrűsége***
3.,
a fehérje habját óvatosan keverjük a sárgájából készült masszába
4.,
a hámozott félbevágott barackokat forgassuk bele az imént elkészített masszába és forró, bő olajban süssük őket aranybarna színűre
majd szedjük ki őket egy tiszta ruhára ami beissza a lecsepegő felesleges olajat.
Tálaláskor spricceljük le a sült barackokat csoki szósszal vagy málnaszörppel. megdobálhatjuk őket díszítés képen pirított mandula és tört dió darabokkal.
jó étvágyakat nyammmmm de fini..............
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha konzerv barackot használunk friss helyett, a masszába mártás előtt forgassuk őket lisztbe és szégyelljük magunkat, hogy nem frisset vettünk :-)
|
|
|
|
1 komment
|
11 ember kedveli
|
kotta70
2012.04.17 22:32
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
svarc |
2012.04.25. 06:34 (#1) |
|
 |
banánt szoktunk hasonló módon készíteni - isteni finom |
| |
|
|
|
tojás fehérjét, tojás sárgáját, csipet sóval, lisztet amíg, fehérje habját, sárgájából készült, hámozott félbevágott, imént elkészített, tiszta ruhára, lecsepegő felesleges, sült barackokat, masszába mártás, palacsintatészta, megdobálhatjuk, vaníliáscukor, málnaszörppel, vaníliáscukor, félbevágott, elkészített, szégyelljük, spricceljük, fehérborral, barackokat, barackokat, étvágyakat, darabokkal, használunk, sárgájából, Őszibarack, őszibarack, Tálaláskor, felesleges, folyamatos, aranybarna, megfelelő, lecsepegő, leirásban, forgassuk, őszibarack, tojás, fehérbor, vaníliáscukor 1evőkanál, cukor, málna vagy csoki szósz, csipet,
|
|
|
|
|