Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tojások sárgáját 15 dkg cukorral és a citrom reszelt héjával habosra keverjük. Lassanként, hozzáadjuk az olajat majd a tejet ezután pedig a lisztet és a sütőport.
Közben a tojás fehérjét habbá verjük .Hozzáadjuk a megmarad 20 dkg cukrot, valamint a citrom levét. A kemény habot óvatosan hozzáadjuk a lisztes keverékhez..A keveréket kikent formába öntjük, a tetejét beszórjuk szőlőszemekkel.
Egy órán át mérsékelt tűzön sütjük.. Miután kész, kivesszük a formából. Porcukorral hintve tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
mutatósabbá tehetjük ha egy-egy fekete szem szőlőt is teszünk Lehet a szélére tenni, négyzetet rakhatunk ki stb
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.10.22 22:15
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojások sárgáját, citrom reszelt, olajat majd, tejet ezután, tojás fehérjét, citrom levét, kemény habot, lisztes keverékhez, keveréket kikent, tetejét beszórjuk, szélére tenni, szőlőszemekkel, Porcukorral, mutatósabbá, keverékhez, Lassanként, hozzáadjuk, Hozzáadjuk, hozzáadjuk, keveréket, beszórjuk, mérsékelt, négyzetet, rakhatunk, kivesszük, keverjük, sütőport, fehérjét, valamint, cukorral, formából, tálaljuk, óvatosan, tehetjük, megmarad, sárgáját, sütőpor, cukor, liszt, olaj, tojás, citrom, tasak sütőpor,
|
|
|
|
|