Fogás: leves, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A zöldségeket egyforma nagyságúra felvágom,s kevés olajon megpirítom egy kicsit.
Hozzáadom a szeletelt gombát, borsót és a csirkecombot is. Elkeverem és felöntöm 1. 7 dl vízzel. Beleteszem a fűszereket is és készre főzöm .Amikor a hús puha akkor húst kiveszem a léből s kisebb darabokra vágom össze, majd visszateszem .
A lisztet és a tejszínt elkeverem ,s belefőzöm folyamatos keverés közben a levesbe.
Most még friss tárkonyt is rakok bele.
Egy tojásból és kb: 8-9 dkg darából grízgombócot csinálok, kereken 12 percet várok, míg megduzzad a dara és a levesbe szaggatom egy kiskanál segítségével.Kb: 8-9 perc alatt megfő.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Igazán laktató leves és finom is.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
ibolya58
2012.05.02 21:01
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
zöldségeket egyforma, szeletelt gombát, tejszínt elkeverem, levesbe szaggatom, kiskanál segítségével, pertrezselyem, visszateszem, segítségével, grízgombócot, csirkecombot, zöldségeket, Csirkeleves, kapribogyó, Beleteszem, csirkecomb, folyamatos, fűszereket, babérlevél, megpirítom, zellerzöld, nagyságúra, Elkeverem, másképpen, elkeverem, belefőzöm, sárgarépa, darabokra, fokhagyma, szeletelt, megduzzad, szaggatom, sárgarépa, gyökér, hagyma, karalábé, olaj, gomba, zöldborsó, csirkecomb felső, pertrezselyem zellerzöld, nagyobb gerezd fokhagyma, babérlevél, bors, kakukkfű, kapor, tárkony, szem kapribogyó, tejszín, citrom, liszt,
|
|
|
|
|