Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Dióval töltött csirkecomb-csicsóka pudinggal- recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 4 db csirkecomb
» 2 db zsemle
» 10 dkg dió
» fél dl tej
» fél teáskanál édeskömény
» fél csokor petrezselyem
» 1 zöldhagyma
» só
» őrölt bors
» 1 db tojás
» A pudinghoz:
» 25 dkg csicsóka
» 1 púpozott evőkanál liszt
» 1 dl tej
» 5 dkg vaj
» só
» bors
» 2 tojás
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csirkecombot egyben hagyjuk, de a felső részéből a csontot kiszedjük, sózzuk, félretesszük pihenni, közben elkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez a diót 150-160 fokos sütőben enyhén megpirítjuk. A zsemlét felkockázzuk, és beáztatjuk a tejbe. Az áztatott zsemlét, a tojást, a durvára vágott pirított diót, valamint a finomra vágott petrezselymet és a zöldhagymát összedolgozzuk, sóval, borssal, édesköménnyel ízesítjük.

A csirkecomb bőrét fellazítjuk az ujjunkkal, és megtöltjük a diós töltelékkel. Megformázzuk, és kiolajozott tepsibe tesszük, és 160 fokon kb. 1 órát sütjük.

A csicsókapudinghoz a csicsókát megmossuk, héjastól megfőzzük enyhén sós vízben, majd lehúzzuk a héját. Konyhai aprítógépben morzsalékosra aprítjuk. A tojások fehérjét habbá verjük.

Besamelt készítünk: a vajat megolvasztjuk, ráhintjük a lisztet, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejet, sózzuk, borsozzuk, és besűrítjük. Félrehúzzuk, a 2 tojás sárgáját belekeverjük, hozzáadjuk a csicsókát is, végül beleforgatjuk a tojáshabot.

Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett formába öntjük, és 160 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés / tipp:

A diós csirkecombot a forró csicsókapudinggal tálaljuk.
(a csicsókát sokan nevezik édes burgonyának is)
0 komment 6 ember kedveli szelidszeder
2012.01.11 14:25
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csirkecombot egyben, felső részéből, csontot kiszedjük, diót 150-160, zsemlét felkockázzuk, áztatott zsemlét, durvára vágott, finomra vágott, zöldhagymát összedolgozzuk, csirkecomb bőrét, diós töltelékkel, csicsókát megmossuk, tojások fehérjét, vajat megolvasztjuk, diós csirkecombot, forró csicsókapudinggal, csicsókát sokan, zsemlemorzsával, összedolgozzuk, petrezselymet, megolvasztjuk, morzsalékosra, beleforgatjuk, édesköménnyel, belekeverjük, petrezselyem, csirkecombot, félretesszük, csirkecombot, felkockázzuk, aprítógépben, Megformázzuk, töltelékhez, fellazítjuk, töltelékkel, Félrehúzzuk, zöldhagymát, elkészítjük, megpirítjuk, kiolajozott, hozzáöntjük, burgonyának, csirkecomb, csirkecomb, zsemle, teáskanál édeskömény, csokor petrezselyem, zöldhagyma, őrölt bors, tojás, pudinghoz, csicsóka, púpozott evőkanál liszt, bors, tojás,
Kókuszkrémes rolád.
0 komment 16 ember kedveli
Tejfölös csirke római tálban
0 komment 15 ember kedveli
Aranygaluska
0 komment 7 ember kedveli
Fokhagymás-diós lapcsánka
0 komment 6 ember kedveli
Almás kenyérfelfújt
0 komment 2 ember kedveli
Tárkonymártás
0 komment 2 ember kedveli
Meggyes-rumos isler
0 komment 7 ember kedveli
Finom krémleves
0 komment 2 ember kedveli
Juhtúrós burgonya sertéskarajjal.
0 komment 6 ember kedveli
Jénaiban sült csirkeszárny
0 komment 13 ember kedveli
Nosztalgia krémes
0 komment 15 ember kedveli
Túrós-barackos-kakaós szelet
0 komment 1 ember kedveli
Rizskoch
0 komment 2 ember kedveli
Babapiskótás diókocka
0 komment 6 ember kedveli
Lazac steak
0 komment 3 ember kedveli
Salsa szósz
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.