Fogás: főétel, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lencsét előző este átválogatjuk, beáztatjuk. Másnap leöntjük az áztató levét, majd bőséges tiszta vízben feltesszük főni. A forrástól számított 5 perc múlva az egész (barna) főzőlevet leöntjük róla, és forró vízzel felöntve, befűszerezve a babérral, sóval, ízesítővel, puhára főzzük.
Közben elkészítjük a rántást: az olajon a lisztet megpirítjuk, belepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, felengedjük, kikeverjük hideg vízzel, és a kész főzeléket berántjuk vele.
A tejfölt kikeverjük, elvégezzük a hőkiegyenlítést, és a főzelékhez adjuk és összefőzzük.. Cukorral, ecettel ízesítjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Én a habarást befőttesüvegben összerázom,garantáltan csomómentes lesz.
|
|
|
|
0 komment
|
25 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.26 11:31
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
lencsét előző, áztató levét, forrástól számított, lisztet megpirítjuk, finomra vágott, kész főzeléket, tejfölt kikeverjük, főzelékhez adjuk, habarást befőttesüvegben, pirospaprikával, befőttesüvegben, hőkiegyenlítést, lencsefőzelék, belepirítjuk, pirospaprika, vöröshagymát, befűszerezve, átválogatjuk, csomómentes, elkészítjük, vöröshagyma, garantáltan, összefőzzük, felengedjük, megpirítjuk, fokhagymát, füstölthús, beáztatjuk, feltesszük, babérlevél, kikeverjük, elvégezzük, megszórjuk, kikeverjük, főzelékhez, lencse, babérlevél, füstölthús ízesítő kocka, ízlés szerint, tejföl, evőkanál lisz, olaj, őrölt pirospaprika,
|
|
|
|
|