Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A karfiolt gondosan megtisztítom és kis rózsáira szedem.
A vajat habzásig hevítem a liszttel, majd a melegített tejjel felöntve, folytonos keverés közben sűrűre főzöm. Ezután belekeverem a pirospaprikát és az összes fűszert, a megtisztított, nagyon vékony karikákra vágott zöldhagymát zöldjével együtt, valamint a reszelt sajtot. Hagyom langyosra hűlni, végül simára keverem a nyers tojásokkal.
A nyers karfiolrózsákat lapos tűzálló tálba vagy tepsibe terítem, és a sajtos-tojásos keveréket úgy öntöm rá, hogy az lehetőleg elfedje az összes karfiolt.
Az edényt beborítom alufóliával, a karfiolt előmelegített forró sütőben 30 percig párolom, végül a fedelét levéve, pirosra sütöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Olcsó, egészséges, könnyű étel!
|
|
|
|
2 komment
|
34 ember kedveli
|
jolika66
2015.09.06 18:45
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
zsokazsoka |
2015.09.21. 10:46 (#2) |
|
 |
Azért tetszik !mert nem használsz hozzá ételízesítőt!!!!!!!!!!! |
|
misike65 |
2015.09.18. 19:04 (#1) |
|
 |
Jól néz ki biztos finom is!! |
| |
|
|
|
karfiolt gondosan, vajat habzásig, melegített tejjel, összes fűszert, reszelt sajtot, nyers tojásokkal, nyers karfiolrózsákat, sajtos-tojásos keveréket, lehetőleg elfedje, összes karfiolt, edényt beborítom, karfiolt előmelegített, fedelét levéve, petrezselyemzöld, karfiolrózsákat, pirospaprikát, előmelegített, megtisztított, pirospaprika, megtisztítom, belekeverem, borókabogyó, zöldhagymát, alufóliával, egészséges, zöldhagyma, késhegynyi, tojásokkal, melegített, karikákra, fehérbors, zöldjével, langyosra, lehetőleg, folytonos, teáskanál, keveréket, beborítom, valamint, karfiol tisztán mérve, tojás, tejföl, tej, reszelt füstölt sajt, vaj, evőkanál liszt, csokor zöldhagyma, csokor petrezselyemzöld, teáskanál pirospaprika, teás kanál, fehérbors, késhegynyi őrölt borókabogyó,
|
|
|
|
|