Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
15 dkg túrót, 1 tojást, 3,5 dkg búzadarát összekeverünk, enyhén sózzuk, és lefedve hűtőbe tesszük (akkor lesz könnyű, ha több órával a főzés előtt összekeverjük és pihentetjük).
2 ek olajon az egyforma méretűre vágott zöldségeket áforgatjuk egy kicsit, és hozzáadjuk a felkozkázott csirkemellett és az aprólékot, sót, borsot, petrezselyemzöldet. Addig pirítjuk, míg a csirke mindenütt kifehéredik, aztán felöntjük 1,5 l alaplével és felforraljuk, gyöngyözve főzzük, míg a zöldségek és a hús megpuhul.
Ha megfőtt, hozzáadjuk a tárkonyt, amivel 1-2 percig még forraljuk a levest.
A tejfölt a liszttel habverővel csomómentesre keverjük, a forró levesből 1 merőkanálnyit hozzámérünk, összekeverjük a hőkiegyenlítésért, hogy ne menjen össze a tejföl, majd folyamatosan kavargatva a levesbe töltjük, átforraljuk vele. Hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját is.
Ekkor elővesszük a hűtőből a túrógombóctésztát és teáskanállal a levesbe szaggatjuk. Ha feljött a tetejére, el is zárhatjuk a tüzet, elkészült a finom levesünk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
költség: 1000 Ft
költség egy főre: 167 Ft
elkészítettem: 8 alkalommal
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.07 08:27
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
főzés előtt, egyforma méretűre, felkozkázott csirkemellett, csirke mindenütt, liszttel habverővel, forró levesből, levesbe töltjük, citrom levét, levesbe szaggatjuk, finom levesünk, petrezselyemzöld, merőkanálnyit, összekeverjük, összekeverünk, csirkemellett, túrógombóccal, csomómentesre, összekeverjük, elkészítettem, felforraljuk, folyamatosan, felkozkázott, teáskanállal, zöldségeket, pihentetjük, kifehéredik, átforraljuk, hozzámérünk, hozzáadjuk, gyöngyözve, áforgatjuk, habverővel, szaggatjuk, elővesszük, kavargatva, Hozzáadjuk, olaj, zöldség alaplé, bors, petrezselyemzöld, tárkony, tojás, túró, búzadara, tejföl, liszt,
|
|
|
|
|