Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Először egy jénait vagy egy mélyebb tepsit kiolajozunk. A vöröshagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk majd leterítjük a tepsi aljára enyhén megsózzuk és vegetázzuk. Erre ráterítjük a nyers rizst úgy hogy a hagymát teljesen befedje majd a rizst is kicsit sózzuk, borsozzuk. A húst 1 cm vastag szeletekre vágjuk és a rizs tetejére fektetjük úgy hogy az egészet befedje és a hús tetejét sózzuk, vegetázzuk és borsozzuk. A paprikát és a paradicsomot megmossuk és felkarikázzuk. Először a paprikát tesszük a húsra majd a paradicsomot is, enyhén sózzuk. Öntünk alá kb 3 dl vizet, lefedjük és betesszük a sütőbe kb 160-180 fokra, kb 60 percre, ha már puha a hús és a rizs is és nincs alatta sok víz akkor levesszük a fóliát és a tejfölt rákenjük, visszatesszük a sütőbe egy pár percre hogy összemelegedjen.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Én pataki tálban csináltam, de bármiben jó. Köret nem kell hozzá mert a rizs a köret hozzá amivel együtt főtt.
|
|
|
|
0 komment
|
16 ember kedveli
|
kekibolyavirag
2015.01.27 15:17
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
jénait vagy, mélyebb tepsit, vöröshagymát megtisztítjuk, tepsi aljára, nyers rizst, hagymát teljesen, rizs tetejére, egészet befedje, paradicsomot megmossuk, paprikát tesszük, húsra majd, tejfölt rákenjük, köret hozzá, összemelegedjen, visszatesszük, felkarikázzuk, sertéslapocka, csirkecombbal, megtisztítjuk, felkarikázzuk, paradicsomot, vöröshagymát, paradicsomot, sertéskaraj, kiolajozunk, vöröshagyma, készítette, paradicsom, vegetázzuk, vegetázzuk, szeletekre, sertéscomb, leterítjük, ráterítjük, borsozzuk, megsózzuk, fektetjük, betesszük, levesszük, nagyobb vöröshagyma, rizs, tvpaprika, paradicsom, nagy dobozos tejföl, olaj, őrölt bors, vegeta,
|
|
|
|
|