Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gombás rakott padlizsán recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 3 közepes méretű padlizsán
» 1/2 kg csiperkegomba
» 2 tasak gyors rizs (2x125 g )
» 1 nagy fej vöröshagyma
» 3-4 keményebb paradicsom
» só, bors, kakukkfű, őröl szerecsendió
» kevés liszt,olaj
» 10 dkg trappista sajt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A padlizsánokat meghámozzuk és hosszában kb. centi vastag szeletekre vágjuk.A szeleteket egy tálba tesszük, enyhén besózzuk, és fél órát állni hagyjuk.Eközben előkészítjük a többi hozzávalót is.A hagymát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.A gombát megmossuk és vékonyan felszeleteljük.(A gombát ne hámozzuk, ha nem muszáj,mert a héja tartalmazza a vitaminokat) A paradicsomokat felkarikázzuk és félretesszük A rizst enyhén sós vízben készre főzzük, lecsepegtetjük..A hagymát kevés olajon ,megpirítjuk ,majd a gombát és a fűszereket(só , bors, kakukkfű,csipet szerecsendió)hozzáadva, tovább sütjük, ameddig a gomba meg nem puhul.Egy leheletnyi vizet adhatunk hozzá..A padlizsánokról leöntjük a levet, amit eresztettek, kicsit leitatjuk a nedvességet papírral és finoman lisztezzük azokat Serpenyőben kevés olajon hirtelen kisütjük a szeleteket,éppen csak addig, ameddig egy kis kérget ill. mindkét oldalán halvány színt kap (1-2perc).Ne tegyünk alá sok olajat és ne süssük sokáig mert könnyen beszívhatja az olajat !Egy közepes méretű tepsibe rétegezzük a hozzávalókat: a padlizsánszeletekkel kezdünk, majd ezekre jön egy rész rizs,azután a hagymás gomba,majd ismét padlizsán és rá egy sor paradicsom. Ezt még egyszer megismételjük.A tetejére trappista sajtot reszelünk,így még ízletesebb lesz az étel.Előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük. Szépen megpirítjuk a tetején a sajtot és a paradicsomot.
Megjegyzés / tipp:

Kevés főzőtejszint is tehetünk a tetejére annál ízletesebb
0 komment 2 ember kedveli erzsikepuskas
2013.09.26 16:45
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
padlizsánokat meghámozzuk, tálba tesszük, többi hozzávalót, hagymát meghámozzuk, gombát megmossuk, héja tartalmazza, paradicsomokat felkarikázzuk, rizst enyhén, hagymát kevés, leheletnyi vizet, padlizsánokról leöntjük, nedvességet papírral, közepes méretű, rész rizs, hagymás gomba, tetejére trappista, tetejére annál, lecsepegtetjük, padlizsánokról, felszeleteljük, paradicsomokat, padlizsánokat, Előmelegített, felkarikázzuk, megismételjük, csiperkegomba, hozzávalókat, szerecsendió, előkészítjük, szerecsendió, főzőtejszint, paradicsomot, félretesszük, Serpenyőben, megpirítjuk, meghámozzuk, beszívhatja, meghámozzuk, vöröshagyma, nedvességet, vitaminokat, eresztettek, tartalmazza, közepes méretű padlizsán, csiperkegomba, tasak gyors rizs 2x125, nagy vöröshagyma, keményebb paradicsom, kevés lisztolaj, trappista sajt,
Jászsági legényavató
0 komment 14 ember kedveli
Pehelykönnyű túrós pite
0 komment 5 ember kedveli
Zöldséges halragu
0 komment 2 ember kedveli
Baileys-likőr
2 komment 39 ember kedveli
Vegyes gyümölcsleves
0 komment 3 ember kedveli
Póréhagyma leves
0 komment 3 ember kedveli
Kalapos csók
0 komment 10 ember kedveli
Habos diós csiga !
2 komment 7 ember kedveli
Banános bodzakrém
0 komment 3 ember kedveli
Gyermekcsemege tallér
0 komment 8 ember kedveli
Gombás-paradicsomos tészta
0 komment 2 ember kedveli
Túrós pite
0 komment 4 ember kedveli
Csirkés-zöldséges cannelloni
0 komment 6 ember kedveli
Néger kocka
0 komment 3 ember kedveli
Lekváros kifli
0 komment 13 ember kedveli
vasvári cigány pecsenye!
1 komment 23 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.