Fogás: előétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A padlizsánokat meghámozzuk és hosszában kb. centi vastag szeletekre vágjuk.A szeleteket egy tálba tesszük, enyhén besózzuk, és fél órát állni hagyjuk.Eközben előkészítjük a többi hozzávalót is.A hagymát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.A gombát megmossuk és vékonyan felszeleteljük.(A gombát ne hámozzuk, ha nem muszáj,mert a héja tartalmazza a vitaminokat) A paradicsomokat felkarikázzuk és félretesszük A rizst enyhén sós vízben készre főzzük, lecsepegtetjük..A hagymát kevés olajon ,megpirítjuk ,majd a gombát és a fűszereket(só , bors, kakukkfű,csipet szerecsendió)hozzáadva, tovább sütjük, ameddig a gomba meg nem puhul.Egy leheletnyi vizet adhatunk hozzá..A padlizsánokról leöntjük a levet, amit eresztettek, kicsit leitatjuk a nedvességet papírral és finoman lisztezzük azokat Serpenyőben kevés olajon hirtelen kisütjük a szeleteket,éppen csak addig, ameddig egy kis kérget ill. mindkét oldalán halvány színt kap (1-2perc).Ne tegyünk alá sok olajat és ne süssük sokáig mert könnyen beszívhatja az olajat !Egy közepes méretű tepsibe rétegezzük a hozzávalókat: a padlizsánszeletekkel kezdünk, majd ezekre jön egy rész rizs,azután a hagymás gomba,majd ismét padlizsán és rá egy sor paradicsom. Ezt még egyszer megismételjük.A tetejére trappista sajtot reszelünk,így még ízletesebb lesz az étel.Előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük. Szépen megpirítjuk a tetején a sajtot és a paradicsomot.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kevés főzőtejszint is tehetünk a tetejére annál ízletesebb
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.09.26 16:45
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
padlizsánokat meghámozzuk, tálba tesszük, többi hozzávalót, hagymát meghámozzuk, gombát megmossuk, héja tartalmazza, paradicsomokat felkarikázzuk, rizst enyhén, hagymát kevés, leheletnyi vizet, padlizsánokról leöntjük, nedvességet papírral, közepes méretű, rész rizs, hagymás gomba, tetejére trappista, tetejére annál, lecsepegtetjük, padlizsánokról, felszeleteljük, paradicsomokat, padlizsánokat, Előmelegített, felkarikázzuk, megismételjük, csiperkegomba, hozzávalókat, szerecsendió, előkészítjük, szerecsendió, főzőtejszint, paradicsomot, félretesszük, Serpenyőben, megpirítjuk, meghámozzuk, beszívhatja, meghámozzuk, vöröshagyma, nedvességet, vitaminokat, eresztettek, tartalmazza, közepes méretű padlizsán, csiperkegomba, tasak gyors rizs 2x125, nagy vöröshagyma, keményebb paradicsom, kevés lisztolaj, trappista sajt,
|
|
|
|
|