Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Őszi gyümölcs brulée recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» Fél l habtejszín
» 6+2 dkg Kristálycukor
» 1 vaníliarúd belseje
» 8 db tojássárgája
» 8 db őszibarack
» 20 dkg áfonya
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 105 C-ra, valamint előkészítünk 6 db süthető formát, és egy magas peremű tepsit. A formák aljában elhelyezzük az őszibarack szeleteket és az áfonyát.
2. A tejszínt a vaníliarúddal feltesszük a tűzhelyre melegedni. Forráspontig hevítjük.
3. Míg a tejszín melegszik, a kristálycukrot habosítsuk ki a tojássárgájával.
4. Ha elkezdett forrni a tejszín, apró részletekben, folyamatos keverés mellett, vékony sugárban hozzáöntjük a tojásos keverékhez.
5. Az így kapott öntetet egy hőálló kancsóba szűrjük.
6. A kancsóból a sütőformákba, a gyümölcsökre töltjük az öntetet. A formákat egyenletesen elosztva elhelyezzük a tepsiben.
7. A formák feléig vízzel töltjük a tepsit, és betesszük sülni kb 50-60 percre. Addig süssük őket, míg pudingszerű nem lesz a brulée a formában. A sütés után hagyjuk őket kihűlni a vízben, majd fóliázzuk le, és tegyük hűtőbe őket egy napra.
8. A kihűlt brulée-ket kristálycukorral befedjük, és a karamellpisztollyal addig melegítjük a 2dkg cukrot, míg sötét és buborékos nem lesz.
9. Ha a karamell megkeményedett, tálalhatjuk a finomságot.

Megjegyzés / tipp:

A Brulée egy francia eredetű desszert különlegesség.
0 komment 0 ember kedveli sabsky
2012.08.21 22:14
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
magas peremű, formák aljában, őszibarack szeleteket, vaníliarúddal feltesszük, tűzhelyre melegedni, tejszín melegszik, kristálycukrot habosítsuk, tojásos keverékhez, hőálló kancsóba, gyümölcsökre töltjük, formákat egyenletesen, formák feléig, sütés után, kihűlt brulée-ket, 2dkg cukrot, karamell megkeményedett, francia eredetű, kristálycukorral, tojássárgájával, kristálycukrot, megkeményedett, Előmelegítjük, Kristálycukor, vaníliarúddal, különlegesség, egyenletesen, előkészítünk, részletekben, Forráspontig, sütőformákba, gyümölcsökre, tojássárgája, elhelyezzük, tálalhatjuk, pudingszerű, hozzáöntjük, elhelyezzük, őszibarack, őszibarack, vaníliarúd, szeleteket, habtejszín, habosítsuk, habtejszín, Kristálycukor, vaníliarúd belseje, tojássárgája, őszibarack, áfonya,
Pikáns csirkeragu
1 komment 6 ember kedveli
Lecsós csirke szalonnával
0 komment 2 ember kedveli
Sárgabarackos sütemény.
0 komment 11 ember kedveli
almás zseb
0 komment 8 ember kedveli
Morgós csúcs
0 komment 5 ember kedveli
Hajtovány
0 komment 6 ember kedveli
Cukkinis szendvicskrém...
0 komment 5 ember kedveli
Smarties torta
0 komment 1 ember kedveli
Zacskós leves Zax módra
1 komment 2 ember kedveli
Hagymás lepény
1 komment 1 ember kedveli
Fokhagymás sertéssült zöldségekkel
0 komment 2 ember kedveli
Karamellás habroló
0 komment 16 ember kedveli
Vadas
0 komment 3 ember kedveli
Húsgombóc paradicsommártásba
0 komment 4 ember kedveli
Borsos tokány !
0 komment 7 ember kedveli
Hatlapos
0 komment 13 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.