Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Darált hússal és kecskesajttal töltött padlizsán... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 2 padlizsán
» 15 dkg kecskesajt
» 30 dkg darált marhahús
» 2 gerezd fokhagyma
» 1 evőkanál olivaolaj
» só
» bors
» 1 csokor zsálya
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Eltávolítjuk a padlizsán szárát, majd hosszában kettévágjuk, egy kiskanállal kikaparjuk a közepét (kb. fél centis hús maradjon benne). A kivájt padlizsánhúst felkockázzuk, a kecskesajtot villával összenyomjuk. Egy tálban összekeverjük a padlizsánt, a kecskesajtot, és a darált húst. A masszához hozzáadjuk az összetört fokhagymagerezdeket, és ízlés szerint sót, borsot. A sóval vigyázzunk, mert a sajt önmagában is nagyon sós, a borsból viszont bátran használhatunk. Az apróra vágott zsályát is hozzáadjuk. A római tálat olívaolajjal vékonyan kikenjük, a húsos masszát a kivájt padlizsánokba töltjük. A megtöltött padlizsánokat a római tálba helyezzük. Az edényt befedjük, és a hideg sütőbe rakjuk. 200ºC-on körülbelül 1 óra hosszat sütjük.
Megjegyzés / tipp:

Tehetünk a tetejére rá néhány szelet paradicsomot is ,úgy még ízletesebb lesz.
1 komment 1 ember kedveli szelidszeder
2012.01.01 17:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
vzsuzsa64 2012.01.04. 14:42 (#1)
Aki szereti a kecskesajtot annak ez kiváló csemege.
Címkék
padlizsán szárát, kiskanállal kikaparjuk, kivájt padlizsánhúst, kecskesajtot villával, tálban összekeverjük, darált húst, masszához hozzáadjuk, sóval vigyázzunk, sajt önmagában, borsból viszont, apróra vágott, római tálat, húsos masszát, kivájt padlizsánokba, megtöltött padlizsánokat, római tálba, edényt befedjük, hideg sütőbe, összekeverjük, padlizsánokba, használhatunk, kecskesajttal, padlizsánokat, padlizsánhúst, kecskesajtot, olívaolajjal, felkockázzuk, összenyomjuk, kecskesajtot, Eltávolítjuk, paradicsomot, kiskanállal, kettévágjuk, kikaparjuk, hozzáadjuk, vigyázzunk, hozzáadjuk, padlizsánt, megtöltött, kecskesajt, ízletesebb, körülbelül, olivaolaj, padlizsán, padlizsán, kecskesajt, darált marhahús, gerezd fokhagyma, evőkanál olivaolaj, bors, csokor zsálya,
Töltött Zsömle
0 komment 6 ember kedveli
Kinder tejszelet
0 komment 4 ember kedveli
MEGGYES SÜTEMÉNY
0 komment 13 ember kedveli
Sajtkrémleves cipóban.
1 komment 12 ember kedveli
Kakaós-meggyes piskóta
0 komment 3 ember kedveli
Bolognai muffin
0 komment 1 ember kedveli
Pikáns tejfölös csirke csíkok
0 komment 2 ember kedveli
Tatárbifsztek...
1 komment 9 ember kedveli
Banános bodzakrém
0 komment 3 ember kedveli
Túrós-meggyes batyu
0 komment 3 ember kedveli
Olasz rántotta
0 komment 1 ember kedveli
Márvány tészta
0 komment 4 ember kedveli
Erdélyi céklaleves.
0 komment 5 ember kedveli
Sonkás táska
0 komment 9 ember kedveli
Karácsonyi borkrémleves
0 komment 4 ember kedveli
Kecskesajtos burgonyalepény balzsamecetes grillparadicsommal
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.