Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Darált hússal és kecskesajttal töltött padlizsán... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 2 padlizsán
» 15 dkg kecskesajt
» 30 dkg darált marhahús
» 2 gerezd fokhagyma
» 1 evőkanál olivaolaj
» só
» bors
» 1 csokor zsálya
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Eltávolítjuk a padlizsán szárát, majd hosszában kettévágjuk, egy kiskanállal kikaparjuk a közepét (kb. fél centis hús maradjon benne). A kivájt padlizsánhúst felkockázzuk, a kecskesajtot villával összenyomjuk. Egy tálban összekeverjük a padlizsánt, a kecskesajtot, és a darált húst. A masszához hozzáadjuk az összetört fokhagymagerezdeket, és ízlés szerint sót, borsot. A sóval vigyázzunk, mert a sajt önmagában is nagyon sós, a borsból viszont bátran használhatunk. Az apróra vágott zsályát is hozzáadjuk. A római tálat olívaolajjal vékonyan kikenjük, a húsos masszát a kivájt padlizsánokba töltjük. A megtöltött padlizsánokat a római tálba helyezzük. Az edényt befedjük, és a hideg sütőbe rakjuk. 200ºC-on körülbelül 1 óra hosszat sütjük.
Megjegyzés / tipp:

Tehetünk a tetejére rá néhány szelet paradicsomot is ,úgy még ízletesebb lesz.
1 komment 1 ember kedveli szelidszeder
2012.01.01 17:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
vzsuzsa64 2012.01.04. 14:42 (#1)
Aki szereti a kecskesajtot annak ez kiváló csemege.
Címkék
padlizsán szárát, kiskanállal kikaparjuk, kivájt padlizsánhúst, kecskesajtot villával, tálban összekeverjük, darált húst, masszához hozzáadjuk, sóval vigyázzunk, sajt önmagában, borsból viszont, apróra vágott, római tálat, húsos masszát, kivájt padlizsánokba, megtöltött padlizsánokat, római tálba, edényt befedjük, hideg sütőbe, összekeverjük, padlizsánokba, használhatunk, kecskesajttal, padlizsánokat, padlizsánhúst, kecskesajtot, olívaolajjal, felkockázzuk, összenyomjuk, kecskesajtot, Eltávolítjuk, paradicsomot, kiskanállal, kettévágjuk, kikaparjuk, hozzáadjuk, vigyázzunk, hozzáadjuk, padlizsánt, megtöltött, kecskesajt, ízletesebb, körülbelül, olivaolaj, padlizsán, padlizsán, kecskesajt, darált marhahús, gerezd fokhagyma, evőkanál olivaolaj, bors, csokor zsálya,
Busafilé kertész módra
0 komment 2 ember kedveli
Mézes-szilvás pitetorta
0 komment 12 ember kedveli
Csokis kocka !
0 komment 8 ember kedveli
Glögi.finn szilveszteri ital
0 komment 1 ember kedveli
Spenót omlett
0 komment 2 ember kedveli
Sült töltött paradicsom !
0 komment 5 ember kedveli
Gyermekcsemege tallér
0 komment 8 ember kedveli
Gesztenyés rolád...
0 komment 11 ember kedveli
Kedvenc szelet
0 komment 8 ember kedveli
Rakott mákos tészta
0 komment 5 ember kedveli
Szűzpecsenye-nyárson.
0 komment 4 ember kedveli
Sós torta sonkával és sajttal !
0 komment 11 ember kedveli
Pudingos-fahéjas almaleves
0 komment 4 ember kedveli
Sült Kinder Maxi King
0 komment 2 ember kedveli
Hagymás bab
0 komment 7 ember kedveli
Vadas
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.