Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gesztenyés- őszibarackos máktorta ahogy én csinálom recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» A tésztához:
» 6 tojás
» 20 dkg vaj vagy margarin
» 15 dkg kristálycukor
» 1 csomag vaníliás cukor
» 1 teáskanál sütőpor
» 12 dkg darált mák
» 8 dkg darált dió
» 1 kávéskanál fahéj
» A krémhez:
» 25 dkg gesztenyepüré
» 1 db őszibarack konzerv
» 3 dl habtejszín
» 1 kávéskanál rumaroma
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk.A sárgáját habosra keverjük a vajjal,a cukorral és vaníliás cukorral.A fehérjét kemény habbá verjük.Az őrölt diót,a darált mákot és a fahéjat a sárgájához keverjük ,legvégül a kemény habot fakanállal hozzáadjuk.
Kivajazott lisztezett tortaformába öntjük és 160 Celsius- fokon 30 perc alatt megsütjük.Kihűlés után a tésztát vízszintesen kettévágjuk A krémhez a gesztenyepürét összekeverjük a rumaromával,egy kevés őszibaracklével és a tejszín felével A krémet 2 felé osztjuk az egyik felével megkenjük az alsó lapot és beborítjuk szeletekre vágott őszibarackkal,ezután rátesszük a felső lapot és megkenjük a krém másik felével.
A torta tetejét tejszínhabbal és őszibarackkal díszítjük.
Megjegyzés / tipp:

Igen finom sütemény.
0 komment 2 ember kedveli erzsikepuskas
2013.12.13 10:27
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tojásokat szétválasztjuk, sárgáját habosra, fehérjét kemény, őrölt diót, darált mákot, sárgájához keverjük, kemény habot, tésztát vízszintesen, gesztenyepürét összekeverjük, kevés őszibaracklével, tejszín felével, egyik felével, alsó lapot, felső lapot, krém másik, torta tetejét, őszibaracklével, szétválasztjuk, gesztenyepürét, gesztenyepüré, összekeverjük, őszibarackkal, kristálycukor, tejszínhabbal, őszibarackkal, vízszintesen, őszibarackos, tortaformába, rumaromával, kettévágjuk, fakanállal, hozzáadjuk, Kivajazott, lisztezett, habtejszín, beborítjuk, szeletekre, őszibarack, Gesztenyés, kávéskanál, kávéskanál, sárgájához, tésztához, tojás, vagy margarin, kristálycukor, csomag vaníliás cukor, teáskanál sütőpor, darált, darált, kávéskanál fahéj, krémhez, gesztenyepüré, őszibarack konzerv, habtejszín, kávéskanál rumaroma,
Narancsleves
0 komment 4 ember kedveli
Márványos torta
0 komment 2 ember kedveli
Virslis saláta
0 komment 1 ember kedveli
Mandulás-kapros penne
0 komment 1 ember kedveli
Gesztenyés pulyka
0 komment 2 ember kedveli
Sós stangli
0 komment 6 ember kedveli
Rakott húsos padlizsán
0 komment 10 ember kedveli
barackos clafoutis-gluténmentes
0 komment 1 ember kedveli
Túrós béles
0 komment 1 ember kedveli
Töltött sajttekercs tavaszi salátával
0 komment 7 ember kedveli
Intelligens krémes
0 komment 17 ember kedveli
Csípős-pikáns csirkeszárnyak.
0 komment 14 ember kedveli
Pdlizsánkrém
1 komment 6 ember kedveli
Különleges palacsintatorta
0 komment 3 ember kedveli
Szuper gyors turós pogi!
2 komment 20 ember kedveli
Gyuvecs !
2 komment 27 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.