Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gesztenyés- őszibarackos máktorta ahogy én csinálom recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» A tésztához:
» 6 tojás
» 20 dkg vaj vagy margarin
» 15 dkg kristálycukor
» 1 csomag vaníliás cukor
» 1 teáskanál sütőpor
» 12 dkg darált mák
» 8 dkg darált dió
» 1 kávéskanál fahéj
» A krémhez:
» 25 dkg gesztenyepüré
» 1 db őszibarack konzerv
» 3 dl habtejszín
» 1 kávéskanál rumaroma
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk.A sárgáját habosra keverjük a vajjal,a cukorral és vaníliás cukorral.A fehérjét kemény habbá verjük.Az őrölt diót,a darált mákot és a fahéjat a sárgájához keverjük ,legvégül a kemény habot fakanállal hozzáadjuk.
Kivajazott lisztezett tortaformába öntjük és 160 Celsius- fokon 30 perc alatt megsütjük.Kihűlés után a tésztát vízszintesen kettévágjuk A krémhez a gesztenyepürét összekeverjük a rumaromával,egy kevés őszibaracklével és a tejszín felével A krémet 2 felé osztjuk az egyik felével megkenjük az alsó lapot és beborítjuk szeletekre vágott őszibarackkal,ezután rátesszük a felső lapot és megkenjük a krém másik felével.
A torta tetejét tejszínhabbal és őszibarackkal díszítjük.
Megjegyzés / tipp:

Igen finom sütemény.
0 komment 2 ember kedveli erzsikepuskas
2013.12.13 10:27
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tojásokat szétválasztjuk, sárgáját habosra, fehérjét kemény, őrölt diót, darált mákot, sárgájához keverjük, kemény habot, tésztát vízszintesen, gesztenyepürét összekeverjük, kevés őszibaracklével, tejszín felével, egyik felével, alsó lapot, felső lapot, krém másik, torta tetejét, őszibaracklével, szétválasztjuk, gesztenyepürét, gesztenyepüré, összekeverjük, őszibarackkal, kristálycukor, tejszínhabbal, őszibarackkal, vízszintesen, őszibarackos, tortaformába, rumaromával, kettévágjuk, fakanállal, hozzáadjuk, Kivajazott, lisztezett, habtejszín, beborítjuk, szeletekre, őszibarack, Gesztenyés, kávéskanál, kávéskanál, sárgájához, tésztához, tojás, vagy margarin, kristálycukor, csomag vaníliás cukor, teáskanál sütőpor, darált, darált, kávéskanál fahéj, krémhez, gesztenyepüré, őszibarack konzerv, habtejszín, kávéskanál rumaroma,
Tepsis káposzta
0 komment 9 ember kedveli
Olasz almás pite
0 komment 21 ember kedveli
Gyümölcsös kekszes recept
0 komment 6 ember kedveli
Csírkecomb sajttal és sonkával tőltve
0 komment 7 ember kedveli
Tejszínes csirkemell
0 komment 4 ember kedveli
Mandulás grízes szelet
2 komment 6 ember kedveli
Lusta rétes
0 komment 10 ember kedveli
Töltött sertéslapocka töltött-sült burgonyával
0 komment 8 ember kedveli
Paradicsomos krumplileves
0 komment 5 ember kedveli
hagymás pogácsa
0 komment 6 ember kedveli
Spenót omlett
0 komment 2 ember kedveli
Vajas-sajtos rúd
0 komment 7 ember kedveli
Sonkás tészta zsemlemorzsával
1 komment 4 ember kedveli
Borjúkötél
0 komment 1 ember kedveli
Kalapos csók
0 komment 10 ember kedveli
Kakaós csiga
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.