Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gesztenyés- őszibarackos máktorta ahogy én csinálom recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» A tésztához:
» 6 tojás
» 20 dkg vaj vagy margarin
» 15 dkg kristálycukor
» 1 csomag vaníliás cukor
» 1 teáskanál sütőpor
» 12 dkg darált mák
» 8 dkg darált dió
» 1 kávéskanál fahéj
» A krémhez:
» 25 dkg gesztenyepüré
» 1 db őszibarack konzerv
» 3 dl habtejszín
» 1 kávéskanál rumaroma
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk.A sárgáját habosra keverjük a vajjal,a cukorral és vaníliás cukorral.A fehérjét kemény habbá verjük.Az őrölt diót,a darált mákot és a fahéjat a sárgájához keverjük ,legvégül a kemény habot fakanállal hozzáadjuk.
Kivajazott lisztezett tortaformába öntjük és 160 Celsius- fokon 30 perc alatt megsütjük.Kihűlés után a tésztát vízszintesen kettévágjuk A krémhez a gesztenyepürét összekeverjük a rumaromával,egy kevés őszibaracklével és a tejszín felével A krémet 2 felé osztjuk az egyik felével megkenjük az alsó lapot és beborítjuk szeletekre vágott őszibarackkal,ezután rátesszük a felső lapot és megkenjük a krém másik felével.
A torta tetejét tejszínhabbal és őszibarackkal díszítjük.
Megjegyzés / tipp:

Igen finom sütemény.
0 komment 2 ember kedveli erzsikepuskas
2013.12.13 10:27
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tojásokat szétválasztjuk, sárgáját habosra, fehérjét kemény, őrölt diót, darált mákot, sárgájához keverjük, kemény habot, tésztát vízszintesen, gesztenyepürét összekeverjük, kevés őszibaracklével, tejszín felével, egyik felével, alsó lapot, felső lapot, krém másik, torta tetejét, őszibaracklével, szétválasztjuk, gesztenyepürét, gesztenyepüré, összekeverjük, őszibarackkal, kristálycukor, tejszínhabbal, őszibarackkal, vízszintesen, őszibarackos, tortaformába, rumaromával, kettévágjuk, fakanállal, hozzáadjuk, Kivajazott, lisztezett, habtejszín, beborítjuk, szeletekre, őszibarack, Gesztenyés, kávéskanál, kávéskanál, sárgájához, tésztához, tojás, vagy margarin, kristálycukor, csomag vaníliás cukor, teáskanál sütőpor, darált, darált, kávéskanál fahéj, krémhez, gesztenyepüré, őszibarack konzerv, habtejszín, kávéskanál rumaroma,
Kölesfasírt golyó
0 komment 6 ember kedveli
Amerikai citromos szelet
1 komment 2 ember kedveli
Tojásos húskenyér...
0 komment 20 ember kedveli
Spagetti saláta
0 komment 1 ember kedveli
Spanyol madár
0 komment 2 ember kedveli
Gyors Goffri
0 komment 2 ember kedveli
Tiramisu másképp
0 komment 3 ember kedveli
Almás pudingos szelet.
0 komment 3 ember kedveli
GOFRI
0 komment 7 ember kedveli
Petrezselymes csiperkegomba.
1 komment 7 ember kedveli
Savanykás krumplileves
0 komment 4 ember kedveli
Fehércsokis-étcsokis szelet
1 komment 2 ember kedveli
Aranygaluska
0 komment 7 ember kedveli
Piritott kolbászkarikákkal készült kevert saláta.
0 komment 1 ember kedveli
Rántott hal-dió bundában-
1 komment 4 ember kedveli
Fokhagymás gomba
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.