Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A zellert és a sárgarépát meghámozzuk, felszeleteljük (zellert hosszúkás darabokra, a sárgarépát karikákra). A felaprított hagymát kis olajon üvegesre pároljuk, ekkor hozzáadjuk a zöldségeket és közepes lángon néhány perc alatt megpirítjuk, majd felöntjük a csirkealaplével. Sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. Addig gyöngyöztetjük, míg a zöldségek megpuhulnak. (Az elforrt alaplé vízzel pótolható, amennyiben szükséges.)
Míg a zöldségek főnek, a krutont pont el tudjuk készíteni: ehhez megszikkadt fehérkenyér belsejét felkockázzuk, és egy nagyobb, olajjal kikent serpenyőben közepes lángon megpirítjuk.
A megfőtt zeller-és sárgarépaszeleteket turmixgépbe tesszük, és a tejföllel elvegyítve pépesítjük, folyamatosan adagoljuk hozzá a levest. Az egészet visszaöntjük az edénybe, és összeforraljuk.
Frissen reszelt parmezán sajttal és a krutonnal felszolgálva kiváló vacsora.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nincs az a mennyiség, ami elég lenne belőle.
|
|
|
|
1 komment
|
1 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.20 19:41
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
kovacseszter35 |
2013.01.23. 17:00 (#1) |
|
 |
A parmezán szinte "feldobja",ki fogom próbálni így,nagyon finom ,szeretem. |
| |
|
|
|
sárgarépát meghámozzuk, sárgarépát karikákra, felaprított hagymát, zöldségek megpuhulnak, elforrt alaplé, zöldségek főnek, krutont pont, megfőtt zeller-és, tejföllel elvegyítve, egészet visszaöntjük, krutonnal felszolgálva, Zellerkrémleves, csirkealaplével, szerecsendióval, felszeleteljük, gyöngyöztetjük, összeforraljuk, szerecsendió, folyamatosan, visszaöntjük, felkockázzuk, felszolgálva, meghámozzuk, megszikkadt, turmixgépbe, zöldségeket, serpenyőben, megpirítjuk, felaprított, fehérkenyér, megpirítjuk, megpuhulnak, sárgarépát, sárgarépát, hozzáadjuk, pépesítjük, elvegyítve, zeller, közepes sárgarépa, hagyma, csirke alaplé, pohár tejföl, bors, szerecsendió,
|
|
|
|
|