Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
-A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd csipet sóval, tejfellel összegyúrjuk.
-3 részre osztjuk, kis cipókat formázunk, letakarva 15 percig pihentetjük.
-Enyhén lisztezett gyúrólapon kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, nagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, a korong alsó részére mokkáskanálnyi tölteléket teszünk, feltekerjük kifli alakra. A leesett széleket összegyúrjuk, ez lesz a 4. cipó, ezt is kiszaggatjuk, megtöltjük. Sütőpapírra tesszük, 180 fokon sütjük, kb. 15 percig.
Ha kisült, vaníliás porcukorba hempergetjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Puha süti, finom, sokáig eláll.
|
|
|
|
0 komment
|
40 ember kedveli
|
rizimama
2012.04.14 20:32
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
margarinnal elmorzsoljuk, korong alsó, leesett széleket, mokkáskanálnyi, kiszaggatjuk, kiszaggatjuk, összegyúrjuk, összegyúrjuk, hempergetjük, elmorzsoljuk, szaggatóval, pihentetjük, feltekerjük, Sütőpapírra, margarinnal, tölteléknek, lisztezett, tölteléket, porcukorba, megtöltjük, gyúrólapon, kinyújtjuk, rétesliszt, tejfellel, formázunk, letakarva, vékonyra, vaníliás, margarin, rétesliszt, margarin, tejfel, csipet, sűrű lekvár tölteléknek, porcukor, vaníliás cukor,
|
|
|
|
|