Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztet, a zsírt, a tojások sárgáját a tejföllel és egy csipet sóval összegyúrjuk. A tésztát kétfelé vágjuk, majd vékony téglalap alakúra sodorjuk. Szorosan összecsavarjuk, és 2 órát pihentetjük.
A töltelékhez a 4 tojásfehérjét a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a diót vagy a mákot.
A pihentetett tésztát 2 cm-es darabokra vágjuk, vékonyra sodorjuk, és megkenjük a töltelékkel. A kis tésztákat lazán összehajtjuk, majd forró sütőben megsütjük, és még melegen vaníliás cukorban megforgatjuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
feviroza
2015.03.24 13:53
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojások sárgáját, csipet sóval, tésztát kétfelé, reszelt citromhéjjal, vaníliás cukorral, diót vagy, pihentetett tésztát, összecsavarjuk, tojásfehérjét, megforgatjuk, citromhéjjal, belekeverjük, összehajtjuk, összegyúrjuk, töltelékhez, töltelékkel, pihentetjük, porcukorral, töltelékhez, pihentetett, citromhéj, tésztákat, tejföllel, darabokra, megkenjük, megsütjük, tésztához, sodorjuk, Szorosan, sodorjuk, sárgáját, vaníliás, cukorban, tésztához, liszt, zsír, tojás, pohár tejföl, töltelékhez, porcukor, reszelt citromhéj, csomag vaníliás cukor, darált dióvagy,
|
|
|
|
|