Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Egy fazékba odatesszük,az előző este beáztatott,a megmosott kölest a rizstejjel,a nádcukorral,a vaníliarúddal,csipet sóval és mazsolával.Fedő alatt,lassú tűzön főzzük,míg a köles ki nem fordul.Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a grízt,összekeverjük,majd lefedjük újra,és még 10 percig hagyjuk párolódni,de már nem a tűzön.Ezalatt a kókuszolajon megpirítjuk a kenyérmorzsát,hozzáadjuk a fahéjat.
A langyos kölesmasszához hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját,és kókuszolajat..gombócokat formálunk belőle és megfogatjuk a morzsában.
A gyümölcsöket összeturmixoljuk az agave sziruppal majd meglocsoljuk vele a tányérokra kiszedett gombócokat
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha túl lazának ítéljük a masszát,akkor adhatunk még hozzá a grízből. Agave szirup helyett használhatnk más szirupot is(málna ,szeder)
|
|
|
|
0 komment
|
0 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.12.27 13:32
|
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
fazékba odatesszük, előző este, megmosott kölest, kókuszolajon megpirítjuk, langyos kölesmasszához, citrom levét, gyümölcsöket összeturmixoljuk, agave sziruppal, tányérokra kiszedett, összeturmixoljuk, kölesmasszához, összekeverjük, kenyérmorzsát, vaníliarúddal, kókuszolajon, gyümölcsöket, meglocsoljuk, használhatnk, kókuszolajat, nádcukorral, megfogatjuk, vanílliarúd, megpirítjuk, rizsszirup, gombócokat, mazsolával, hozzáadjuk, tányérokra, hozzáadjuk, rizstejjel, hozzáadjuk, odatesszük, beáztatott, gombócokat, kókuszolaj, bögre köles, bögre rizstej, gríz, bögre nádcukor, kókuszolaj, citrom leve héja, vanílliarúd, bögre mazsola, csipet, fahéj, Öntethez, agave vagy rizsszirup,
|
|
|
|
|