Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Brassói apró pecsenye... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 80 dkg sertés szűzpecsenye vagy sovány comb
» 15 dkg füstölt szalonna
» 2-3 fej hagyma
» 4 gerezd fokhagyma
» majoránna
» só
» bors
» 1 hegyes paprika
» 1 csokor petrezselyem
» 25 dkg zöldborsó
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A húst leöblítjük, szárazra töröljük, és kb. 1-2 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokra felvágjuk. A szalonnát gyufaszál vékonyságú csíkokra metéljük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát karikára, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.

A szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, fedő alatt megfonnyasztjuk. Rádobjuk a húst, 2-3 percig erős tűzön pirítjuk, majd meghintjük a majoránnával, ízlés szerint sózzuk, erőteljesen borsozzuk, majd lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, kevés meleg vízzel vagy húslevessel pótoljuk.

Miközben a hús puhul, kifejtjük a zöldborsót, leöblítjük, kevés sós vízzel puhára pároljuk. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, ereit-magjait (részben) eltávolítjuk, kisebb kockákra aprózzuk.

A puhára párolt húst zsírjára sütjük, hozzáadjuk a leszűrt zöldborsót, utána sózzuk-borsozzuk, összeforrósítjuk, lazán belekeverjük a petrezselymet, végül tálra halmozzuk, és megszórjuk a paprikakockákkal.
Megjegyzés / tipp:

Pirított hasábburgonyával, vegyes salátával kínálhatjuk.
1 komment 73 ember kedveli szelidszeder
2012.01.13 12:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
atomvaros 2012.01.16. 19:33 (#1)
Nagyon szeretem a brassóit,így készítem én is,csak zöldborsót nem szoktam tenni bele.
Címkék
húst leöblítjük, szalonnát gyufaszál, fokhagymát meghámozzuk, hagymát karikára, fokhagymát vékony, szalonnát megpirítjuk, levét elfőné, petrezselymet leöblítjük, paprikát kicsumázzuk, puhára párolt, leszűrt zöldborsót, összeforrósítjuk, paprikakockákkal, hasábburgonyával, megfonnyasztjuk, petrezselymet, petrezselymet, belekeverjük, petrezselyem, eltávolítjuk, majoránnával, szűzpecsenye, kínálhatjuk, kicsumázzuk, meghámozzuk, erőteljesen, húslevessel, megpirítjuk, meghintjük, fokhagymát, fokhagymát, hozzáadjuk, leöblítjük, leöblítjük, fokhagymát, vékonyságú, megszórjuk, füstölt szalonna, hagyma, gerezd fokhagyma, majoránna, bors, hegyes paprika, csokor petrezselyem, zöldborsó,
Frankfurti leves gazdagon
0 komment 3 ember kedveli
Almás amerikai palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Bailey's whisky-s krémlikőr
0 komment 5 ember kedveli
Cseresznyével töltött túrófánk
0 komment 6 ember kedveli
Panna Cotta
0 komment 1 ember kedveli
Színes -töltött - sertés szelet.
0 komment 1 ember kedveli
madártejszelet
0 komment 7 ember kedveli
Almás pudingos szelet.
0 komment 3 ember kedveli
Újévi töltött malac...
0 komment 6 ember kedveli
Zöldséges ragu bográcsban.
0 komment 6 ember kedveli
Bőrös fokhagymás Röfisült
4 komment 4 ember kedveli
Birsalmasajt
3 komment 9 ember kedveli
Brokkoli szósz
0 komment 3 ember kedveli
Bulgur gombával és csikemellel...
2 komment 12 ember kedveli
Epres-fehércsokis szívtorta
0 komment 9 ember kedveli
Rakott tészta
0 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.