Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Brassói apró pecsenye... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 80 dkg sertés szűzpecsenye vagy sovány comb
» 15 dkg füstölt szalonna
» 2-3 fej hagyma
» 4 gerezd fokhagyma
» majoránna
» só
» bors
» 1 hegyes paprika
» 1 csokor petrezselyem
» 25 dkg zöldborsó
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A húst leöblítjük, szárazra töröljük, és kb. 1-2 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokra felvágjuk. A szalonnát gyufaszál vékonyságú csíkokra metéljük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát karikára, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.

A szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, fedő alatt megfonnyasztjuk. Rádobjuk a húst, 2-3 percig erős tűzön pirítjuk, majd meghintjük a majoránnával, ízlés szerint sózzuk, erőteljesen borsozzuk, majd lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, kevés meleg vízzel vagy húslevessel pótoljuk.

Miközben a hús puhul, kifejtjük a zöldborsót, leöblítjük, kevés sós vízzel puhára pároljuk. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, ereit-magjait (részben) eltávolítjuk, kisebb kockákra aprózzuk.

A puhára párolt húst zsírjára sütjük, hozzáadjuk a leszűrt zöldborsót, utána sózzuk-borsozzuk, összeforrósítjuk, lazán belekeverjük a petrezselymet, végül tálra halmozzuk, és megszórjuk a paprikakockákkal.
Megjegyzés / tipp:

Pirított hasábburgonyával, vegyes salátával kínálhatjuk.
1 komment 73 ember kedveli szelidszeder
2012.01.13 12:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
atomvaros 2012.01.16. 19:33 (#1)
Nagyon szeretem a brassóit,így készítem én is,csak zöldborsót nem szoktam tenni bele.
Címkék
húst leöblítjük, szalonnát gyufaszál, fokhagymát meghámozzuk, hagymát karikára, fokhagymát vékony, szalonnát megpirítjuk, levét elfőné, petrezselymet leöblítjük, paprikát kicsumázzuk, puhára párolt, leszűrt zöldborsót, összeforrósítjuk, paprikakockákkal, hasábburgonyával, megfonnyasztjuk, petrezselymet, petrezselymet, belekeverjük, petrezselyem, eltávolítjuk, majoránnával, szűzpecsenye, kínálhatjuk, kicsumázzuk, meghámozzuk, erőteljesen, húslevessel, megpirítjuk, meghintjük, fokhagymát, fokhagymát, hozzáadjuk, leöblítjük, leöblítjük, fokhagymát, vékonyságú, megszórjuk, füstölt szalonna, hagyma, gerezd fokhagyma, majoránna, bors, hegyes paprika, csokor petrezselyem, zöldborsó,
Rakott hús 2
0 komment 32 ember kedveli
Sajtos rudacska
0 komment 7 ember kedveli
Csokis-diós fánk
0 komment 5 ember kedveli
Narancsos kacsasült
0 komment 1 ember kedveli
Olaszos sült burgonya
0 komment 6 ember kedveli
Mentás ragu sült burgonyával !
0 komment 3 ember kedveli
Őszibarack
0 komment 9 ember kedveli
Csirkeleves másképpen !
0 komment 5 ember kedveli
ZÖLDFŰSZERES SÜLT KRUMPLI
0 komment 8 ember kedveli
Májkrémes melegszendvics
0 komment 2 ember kedveli
Őrölt paprika télire
0 komment 6 ember kedveli
Málnás brownie
0 komment 2 ember kedveli
Aszalt-paradicsomos metélt
0 komment 2 ember kedveli
Paradicsom saláta
0 komment 7 ember kedveli
Édes-savanyú sertásragu
0 komment 4 ember kedveli
Diós csavart sütemény
2 komment 33 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.