Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Alaposan tisztítsuk meg a zúzát, majd vágjuk fel kicsinyke kockákra. Kedvenc fazekunkba eresszünk mintegy 2,5 liter vizet, tegyük bele a zúzát, a leveskockákat, egy alaposan megmosott citromot karikákra vágva, valamint a babérleveleket.
Míg leveskénk fődögél, bőven van időnk megtisztítani és karikára vágni a zöldségeket. Ha ezzel elkészültünk, egy kisebb lábasban kevés olajon dinszteljük is meg őket. Ha zúzánk már félig puha (erre minimum 1 órát kell várni), adjuk a leveshez a megdinsztelt zöldségeket és a tárkonyt.
A szokott módon habarást készítünk a tejszínből és a lisztből, és ha a zöldségek már majdnem megfőttek, könyörtelenül behabarjuk vele a levest. Pótoljuk az elpárolgott vizet, s ezután még körülbelül 10 percig főzzük a levest. Ízesíthetjük még, ha szükséges, egy kevés sóval és a fél citrom levével.
Tálaljuk forrón, és legyen az asztalon egy kis frissen facsart citromlé is, ha még pikánsabbá akarjuk tenni ezt a nagyon finom és laktató ételt
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok
|
|
|
|
1 komment
|
6 ember kedveli
|
feviroza
2015.08.05 17:20
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
zsokazsoka |
2015.10.24. 10:32 (#1) |
|
 |
Megjegyzés, Ha babérlevél van benne nem kell bele tyúkhúsleves kocka,mert az nem egészséges,,anyáink se tettek bele nem is ismerték még akkor, nem is volt,nélküle is finom,,bocsika . |
| |
|
|
|
alaposan megmosott, kisebb lábasban, megdinsztelt zöldségeket, szokott módon, elpárolgott vizet, kevés sóval, nagyon finom, babérleveleket, könyörtelenül, leveskockákat, megtisztítani, Ízesíthetjük, megdinsztelt, elkészültünk, tyukhúsleves, dinszteljük, elpárolgott, zöldségeket, vöröshagyma, főzőtejszín, zöldségeket, behabarjuk, körülbelül, csirkezuza, tisztítsuk, babérlevél, pikánsabbá, fazekunkba, tejszínből, szükséges, megfőttek, eresszünk, kicsinyke, csirkezuza, közepes fehérrépa, közepes sárgarépa, karalábé, vöröshagyma, babérlevél, citrom, tyukhúsleves kocka, főzőtejszín, púpozott evőkanál liszt, kiskanál tárkony, olaj, tejföl,
|
|
|
|
|