Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Másfél deci langyos tejben feloldjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 percig pihentetjük, hogy megkeljen. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe fészket alakítunk, beletesszük a tojások sárgáit, a zsírt, a sót, eldolgozzuk, majd betakarjuk liszttel, hogy a só ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel. Ráöntjük a felfuttatott élesztőt, és az egészet összedolgozzuk annyi tejjel, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Alaposan, hólyagosra kidagasztjuk. Konyharuhával letakarva egy óráig kelesztjük.
Lisztezett deszkán centis vastagságú téglalapra kisodorjuk. Darált tepertővel egyenletesen átkenjük, megszórjuk őrölt borssal, és feltekerjük, mint a kakaós csigát. Két centis vastagságú darabokra elvágjuk. Vajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe, egymás mellé tesszük, ott még 20 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Használhatunk a boltban kapható tepertőkrémet is.
|
|
|
|
0 komment
|
20 ember kedveli
|
mildiko50
2012.01.18 06:23
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
lisztet tálba, tojások sárgáit, felfuttatott élesztőt, egészet összedolgozzuk, óráig kelesztjük, kakaós csigát, boltban kapható, kristálycukrot, összedolgozzuk, belemorzsoljuk, Használhatunk, Konyharuhával, tepertőkrémet, Előmelegített, tojássárgája, egyenletesen, felfuttatott, kidagasztjuk, közvetlenül, érintkezzen, beletesszük, kikenéséhez, pihentetjük, eldolgozzuk, pihentetjük, feltekerjük, hólyagosra, tepertővel, megszórjuk, élesztővel, keménységű, meghintett, betakarjuk, liszt, langyos, kávéskanál cukor, élesztő, tojássárgája, zsír vagy, teáskanál, darált tepertő, őrölt feketebors, tepsi kikenéséhez zsír liszt,
|
|
|
|
|