Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az almát 4 szeletre vágjuk, a magházát kivágjuk, a héját lehámozzuk (nem muszáj, a héjában van a vitamin!), és a szeleteket széltében vékony szeletkékre szeljük. Egy szeletke kb. fél-egy centi vastag legyen.
Egy tűzálló tálba tesszük, rászórjuk a négy kanál cukrot, összekeverjük, és mikróban kicsit megdinszteljük. Mikróban ez úgy néz ki, hogy lejjebb vesszük a fokozatot olyan 600 wattra, és 2 percig tető alatt főzzük. Tűzön is hasonló, alacsony lángon tető alatt pároljuk egy ideig. Így kis levet ereszt, beszívja a cukrot, ezek után a a fahéjat is belekeverjük.
Eközben a 2 tojást egy tálba törjük, villával összekeverjük, beleszórjuk a sót és a tejszínt vagy tejet. (Tejszínnel krémesebb, de tejjel is teljesen jól működik.) Annyit öntsünk bele, amennyitől olyan ködös-sárga lesz a tojás.
Ezt egy kevés olajon, kis serpenyőben megsütjük, mint az omlettet. Elég az egyik felét megsütni, nem kell, hogy a teteje is teljesen sült legyen, ha kicsit folyik, úgy finomabb.
Egy tálba kivesszük, az egyik felére ráöntjük az almát, a másik felét ráhajtjuk, ahogy a képen is látjuk. A tetejét még megszórhatjuk egy kevés fahéjas cukorral.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
starsoft2005
2014.05.15 10:08
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
magházát kivágjuk, héját lehámozzuk, szeleteket széltében, tűzálló tálba, négy kanál, fokozatot olyan, tálba törjük, tejszínt vagy, kevés olajon, egyik felét, tálba kivesszük, egyik felére, másik felét, kevés fahéjas, megdinszteljük, megszórhatjuk, összekeverjük, összekeverjük, belekeverjük, beleszórjuk, serpenyőben, szeletkékre, lehámozzuk, Tejszínnel, szeleteket, habtejszín, amennyitől, fokozatot, krémesebb, rászórjuk, ráhajtjuk, teáskanál, széltében, megsütjük, kivesszük, szeletke, finomabb, pároljuk, beszívja, villával, alma, tojás, habtejszín vagy tej, csipet, teáskanál cukor, fahéj ízlés,
|
|
|
|
|