Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Orosz Pierogi ! recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg túró
» 50 dkg burgonya
» 2 közepes fej hagyma
» olaj
» só és bors
» tésztához:
» 60 dkg liszt
» 360 ml forrásban lévő viz
» 60 ml olaj
» só
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Először a tölteléket csinálom meg:
A burgonyát kevés sós vízben megfőzöm s ezek után áttöröm.
A túrót ,sót, borsot, és az áttört burgonyát összekeverem.
Teljesen egynemű anyag legyen..
A tésztához a lisztet és a forró vizet s olajat , sót gyors mozdulatokkal összegyúrom.
Egy kicsit pihentetem majd 2-3 mm vastagra kinyújtom a deszkán.
Egy picit belisztezem a tészta tetejét majd egy pohárral kiszaggatom az egészet.
A maradék tésztát megint összegyúrom és kiszaggatom azokat is.
Mindegyik tésztalap közepére teszek egy ek-nyi tölteléket, és gusztusosan félbehajtom. A széleket erősen összenyomkodom, hogy a töltelék ne jöjjön ki.
Most egy fazék sós vízben kb:3-4 perc alatt kifőzöm a tésztát.

Tálalásakor kevés olajon megpiritott apróra felvágott hagymával megszoróm.
Megjegyzés / tipp:

Én is először azt hittem , milyen lesz ez a tészta???Hát hogy nincs benne se tojás se semmi!
De nagyon jó,/ főzés közben kb: 2 x-re dagad meg./

FINOM!
1 komment 6 ember kedveli ibolya58
2012.04.03 20:21
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
idppp 2017.01.28. 22:09 (#1)
A pierogi a lengyel konyha egyik meghatározó, méltán híres étele! Semmi köze az oroszokhoz!
Hasonló az orosz pirog és pirozsok, többes számban pirozski egy orosz ételféleség, amely kelt tésztából készül különféle töltelékkel A pirog általában a nagyobb méretű, míg a pirozsok kisebb.
Címkék
tölteléket csinálom, burgonyát kevés, áttört burgonyát, forró vizet, kicsit pihentetem, picit belisztezem, tészta tetejét, pohárral kiszaggatom, maradék tésztát, ek-nyi tölteléket, széleket erősen, összenyomkodom, mozdulatokkal, összekeverem, kiszaggatom, belisztezem, összegyúrom, megpiritott, Tálalásakor, összegyúrom, félbehajtom, gusztusosan, kiszaggatom, tölteléket, pihentetem, tölteléket, burgonyát, burgonyát, megszoróm, kinyújtom, tésztalap, Mindegyik, tésztához, hagymával, felvágott, forrásban, tésztához, túró, burgonya, közepes hagyma, olaj, bors, tésztához, liszt, forrásban lévő, olaj,
Tökös - mákos rétes
0 komment 1 ember kedveli
Fácánleves...
0 komment 5 ember kedveli
Túrógombóc mák bundában...Az unokáim kedvence...
0 komment 10 ember kedveli
Fűszeres rizzsel töltött karalábé vegetáriánus elkészítése.
0 komment 7 ember kedveli
Töltött paradicsomkelyhek
0 komment 2 ember kedveli
Szuper müzliszelet
0 komment 4 ember kedveli
Húsos palacsinta-kapormártással-
1 komment 5 ember kedveli
Kakaós csiga
0 komment 5 ember kedveli
Vaníliás eperleves
0 komment 3 ember kedveli
Banános csokis muffin
0 komment 3 ember kedveli
Spenótturmix
0 komment 2 ember kedveli
Mákos almás pite !
0 komment 4 ember kedveli
Zacskós csirke burgonya hasábbal
0 komment 6 ember kedveli
Pozsonyi kifli
0 komment 18 ember kedveli
Mustáros karajszeletek baconnel sütve
0 komment 3 ember kedveli
Töltött gesztenyetorta
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.