Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Először a tölteléket csinálom meg:
A burgonyát kevés sós vízben megfőzöm s ezek után áttöröm.
A túrót ,sót, borsot, és az áttört burgonyát összekeverem.
Teljesen egynemű anyag legyen..
A tésztához a lisztet és a forró vizet s olajat , sót gyors mozdulatokkal összegyúrom.
Egy kicsit pihentetem majd 2-3 mm vastagra kinyújtom a deszkán.
Egy picit belisztezem a tészta tetejét majd egy pohárral kiszaggatom az egészet.
A maradék tésztát megint összegyúrom és kiszaggatom azokat is.
Mindegyik tésztalap közepére teszek egy ek-nyi tölteléket, és gusztusosan félbehajtom. A széleket erősen összenyomkodom, hogy a töltelék ne jöjjön ki.
Most egy fazék sós vízben kb:3-4 perc alatt kifőzöm a tésztát.
Tálalásakor kevés olajon megpiritott apróra felvágott hagymával megszoróm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Én is először azt hittem , milyen lesz ez a tészta???Hát hogy nincs benne se tojás se semmi!
De nagyon jó,/ főzés közben kb: 2 x-re dagad meg./
FINOM!
|
|
|
|
1 komment
|
6 ember kedveli
|
ibolya58
2012.04.03 20:21
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
idppp |
2017.01.28. 22:09 (#1) |
|
 |
A pierogi a lengyel konyha egyik meghatározó, méltán híres étele! Semmi köze az oroszokhoz!
Hasonló az orosz pirog és pirozsok, többes számban pirozski egy orosz ételféleség, amely kelt tésztából készül különféle töltelékkel A pirog általában a nagyobb méretű, míg a pirozsok kisebb. |
| |
|
|
|
tölteléket csinálom, burgonyát kevés, áttört burgonyát, forró vizet, kicsit pihentetem, picit belisztezem, tészta tetejét, pohárral kiszaggatom, maradék tésztát, ek-nyi tölteléket, széleket erősen, összenyomkodom, mozdulatokkal, összekeverem, kiszaggatom, belisztezem, összegyúrom, megpiritott, Tálalásakor, összegyúrom, félbehajtom, gusztusosan, kiszaggatom, tölteléket, pihentetem, tölteléket, burgonyát, burgonyát, megszoróm, kinyújtom, tésztalap, Mindegyik, tésztához, hagymával, felvágott, forrásban, tésztához, túró, burgonya, közepes hagyma, olaj, bors, tésztához, liszt, forrásban lévő, olaj,
|
|
|
|
|