Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Orosz Pierogi ! recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg túró
» 50 dkg burgonya
» 2 közepes fej hagyma
» olaj
» só és bors
» tésztához:
» 60 dkg liszt
» 360 ml forrásban lévő viz
» 60 ml olaj
» só
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Először a tölteléket csinálom meg:
A burgonyát kevés sós vízben megfőzöm s ezek után áttöröm.
A túrót ,sót, borsot, és az áttört burgonyát összekeverem.
Teljesen egynemű anyag legyen..
A tésztához a lisztet és a forró vizet s olajat , sót gyors mozdulatokkal összegyúrom.
Egy kicsit pihentetem majd 2-3 mm vastagra kinyújtom a deszkán.
Egy picit belisztezem a tészta tetejét majd egy pohárral kiszaggatom az egészet.
A maradék tésztát megint összegyúrom és kiszaggatom azokat is.
Mindegyik tésztalap közepére teszek egy ek-nyi tölteléket, és gusztusosan félbehajtom. A széleket erősen összenyomkodom, hogy a töltelék ne jöjjön ki.
Most egy fazék sós vízben kb:3-4 perc alatt kifőzöm a tésztát.

Tálalásakor kevés olajon megpiritott apróra felvágott hagymával megszoróm.
Megjegyzés / tipp:

Én is először azt hittem , milyen lesz ez a tészta???Hát hogy nincs benne se tojás se semmi!
De nagyon jó,/ főzés közben kb: 2 x-re dagad meg./

FINOM!
1 komment 6 ember kedveli ibolya58
2012.04.03 20:21
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
idppp 2017.01.28. 22:09 (#1)
A pierogi a lengyel konyha egyik meghatározó, méltán híres étele! Semmi köze az oroszokhoz!
Hasonló az orosz pirog és pirozsok, többes számban pirozski egy orosz ételféleség, amely kelt tésztából készül különféle töltelékkel A pirog általában a nagyobb méretű, míg a pirozsok kisebb.
Címkék
tölteléket csinálom, burgonyát kevés, áttört burgonyát, forró vizet, kicsit pihentetem, picit belisztezem, tészta tetejét, pohárral kiszaggatom, maradék tésztát, ek-nyi tölteléket, széleket erősen, összenyomkodom, mozdulatokkal, összekeverem, kiszaggatom, belisztezem, összegyúrom, megpiritott, Tálalásakor, összegyúrom, félbehajtom, gusztusosan, kiszaggatom, tölteléket, pihentetem, tölteléket, burgonyát, burgonyát, megszoróm, kinyújtom, tésztalap, Mindegyik, tésztához, hagymával, felvágott, forrásban, tésztához, túró, burgonya, közepes hagyma, olaj, bors, tésztához, liszt, forrásban lévő, olaj,
Virslis carbonara
0 komment 2 ember kedveli
Töltött, rántott csirkecomb filé
1 komment 3 ember kedveli
Görög, majonézes káposzta saláta!
0 komment 13 ember kedveli
Aszpikos tojás
0 komment 5 ember kedveli
Francia hagymaleves
0 komment 5 ember kedveli
Túrós pogácsa
0 komment 11 ember kedveli
Thai csípős tésztasaláta
0 komment 6 ember kedveli
Epres-málnás charlotte.
0 komment 2 ember kedveli
Gesztenyekrémes
1 komment 8 ember kedveli
Négercsók (ahogy én készítem)
0 komment 6 ember kedveli
Húsvéti torta-gyerekeknek
0 komment 2 ember kedveli
Diós, cseresznyés kevert sütemény
0 komment 3 ember kedveli
Karamellás, mandulás kalács
0 komment 3 ember kedveli
Málnás-Mákos szelet
0 komment 11 ember kedveli
Bodzaszörp...
1 komment 47 ember kedveli
Rakott kel...
0 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.