Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az összes összetevőt egy tálba mérjük, és alaposan összekeverjük. Nem baj, ha túródarabos lesz a végeredmény, de alaposan el legyen keverve! Ezután 5 percig hagyjuk állni a masszát.
A lágy masszát két vízbe mártott teáskanállal, vagy egy fagyiskanállal 180 C-ra hevített olajban 4-5 perc alatt készre sütjük.
A fánkok nagyon meg fognak dagadni, így kissé púpozott teáskanálnál nagyobb darabokat semmiképp se szaggassunk!
A fánkokat csak időnként megkavarni kell az olajban, és maguktól átfordulnak, ha szépen szaggattuk őket. Külön forgatni nem kell őket.
Az így kapott túrófánkokat többféleképpen is ízesíthetjük. Porcukrozva gyümölcsízzel is tálalhatjuk. Vagy egy tálban fahéjas porcukrot készítünk elő, és az alaposan átsütött túrófánkokat az olajból kiszedve, forrón az ízesített porcukorba forgatjuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
50 dkg liszthez kell ennyit adni.
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
benyu1
2011.12.23 10:32
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
összes összetevőt, tálba mérjük, lágy masszát, fánkok nagyon, fánkokat csak, tálban fahéjas, alaposan átsütött, olajból kiszedve, ízesített porcukorba, fagyiskanállal, többféleképpen, összekeverjük, gyümölcsízzel, ízesíthetjük, túrófánkokat, baracklekvár, túrófánkokat, teáskanállal, teáskanálnál, tálalhatjuk, szaggassunk, átfordulnak, Porcukrozva, végeredmény, túródarabos, szaggattuk, porcukorba, megkavarni, összetevőt, félzsíros, darabokat, ízesített, tehéntúró, búzaliszt, forgatjuk, félzsíros tehéntúró, egész tojás, búzaliszt BL55, sütőpor, porcukor, baracklekvár,
|
|
|
|
|