Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Édesburgonya rösti spenóttal . recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 2 főre
» A röstihez:
» 250 g tisztított édesburgonya (batáta)
» 40 g apró szemű zabpehely
» csipet
» chiliszósz
» 2-3 ek olívaolaj
» A spenóthoz:
» 1 ek vaj
» 150 g friss spenót
» só
» 1 gerezd fokhagyma
» 2 db tojás
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A batátát sajtreszelőn finomra reszeljük. A levét nem nyomkodjuk ki.
Sózzuk, és belekeverjük a chili szósz, valamint a lágy zabpelyhet is. Hagyjuk 15 percet állni, hogy a zabpehely magába szívja a batáta nedveit.
Ekkor egy serpenyőben hevítsünk fel másfél evőkanál olívaolajat, és ebbe tegyük a hat részre osztott burgonyát. A kezünkkel formázzunk a masszából korongokat. Először csak közepes hőfokon süssük a röstiket, hogy a batáta megpuhuljon belülről is. Majd kicsit emeljünk a hőfokon, úgy süssük pirosra minden oldalukat.
A spenótot mossuk meg, távolítsuk el a száras részeit. Ha bébi spenótunk van, azt elég megmosni.
Hevítsük fel a vajat, reszeljük rá a fokhagymát, enyhén sózzuk, és maximum 2 percig pároljuk.
Megjegyzés / tipp:

A tojásokat tükörtojásnak süssük ki.
Tálaláskor fejenként 3 röstit, a fele spenótot, és egy tükörtojást kínálunk.
0 komment 1 ember kedveli archangels-jophiel
2012.06.06 17:03
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
batátát sajtreszelőn, chili szósz, lágy zabpelyhet, zabpehely magába, batáta nedveit, serpenyőben hevítsünk, kezünkkel formázzunk, masszából korongokat, batáta megpuhuljon, spenótot mossuk, száras részeit, tojásokat tükörtojásnak, fele spenótot, tükörtojást kínálunk, tükörtojásnak, sajtreszelőn, belekeverjük, édesburgonya, Édesburgonya, serpenyőben, tükörtojást, megpuhuljon, olívaolajat, fokhagymát, nyomkodjuk, zabpelyhet, formázzunk, korongokat, chiliszósz, távolítsuk, tisztított, Tálaláskor, burgonyát, reszeljük, zabpehely, oldalukat, kezünkkel, masszából, fejenként, spenótunk, röstihez, apró szemű zabpehely, csipet, chiliszósz, olívaolaj, spenóthoz, friss spenót, gerezd fokhagyma,
Főzött sajtos tallér
0 komment 2 ember kedveli
Túrókrémes mogyorós kesz!
0 komment 5 ember kedveli
Rizs-hússal és zöldségekkel.
0 komment 6 ember kedveli
Tatár beefsteak vegetáriánusoknak.
1 komment 6 ember kedveli
Szilvás rakott palacsinta
0 komment 1 ember kedveli
Gombás-paprikás rántotta
0 komment 1 ember kedveli
sajtos fánk !
1 komment 15 ember kedveli
Gesztenyés pulyka.
0 komment 4 ember kedveli
Burgonyafánk
0 komment 22 ember kedveli
Csokis meggyes
0 komment 17 ember kedveli
Gyümölcsök
1 komment 9 ember kedveli
Töltött tojás
1 komment 13 ember kedveli
Kekszes-puncsos szelet
1 komment 1 ember kedveli
Fűszeres töltött palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Pudingos, málnás rakott piskóta
0 komment 7 ember kedveli
Húsvéti húsmentes reggeli sajttekerccsel és körözöttel töltött paprikával
1 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.