Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A sütőt 175 fokra bekapcsoljuk.
A szikkadt kalácsot ujjnyi vastagon felszeleteljük és minden szeletet megkenünk Nutellával.
Míg a tejet és a tejszínt lábosban összemelegítjük, a szeleteket egymásra rakjuk és kb. 2 centis kockákra daraboljuk.
Nagy keverőtálban kézi habverővel összekeverjük a tojásokat és a cukrot, majd folytonos kevergetés közben apránként belekeverjük a meleg tejszínes-tejet.
A Nutellás kalácskockákat jól beleforgatjuk és pár percig állni hagyjuk.
(A hagyományos formát vajazzuk ki jól, ha szilikonosat használunk, nem szükséges!) Kuglófformába öntjük a tocsakos kalácskockákat, a csokit apró darabokra tördelve imitt-amott beledugdossuk és a tetejére morzsoljuk a vajat.
45 percig sütjük, langyosan kiborítjuk a formából. (Kevés porcukorral megszórhatjuk.)
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Langyosan és hidegen is nagyon finom.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
dorcih
2012.04.10 23:32
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
szikkadt kalácsot, tejszínt lábosban, szeleteket egymásra, meleg tejszínes-tejet, hagyományos formát, tocsakos kalácskockákat, csokit apró, tetejére morzsoljuk, összemelegítjük, kalácskockákat, kalácskockákat, felszeleteljük, megszórhatjuk, összekeverjük, Kuglófformába, beledugdossuk, beleforgatjuk, keverőtálban, tojássárgája, bekapcsoljuk, belekeverjük, szilikonosat, porcukorral, hagyományos, morzsoljuk, fehércsoki, Nutellával, használunk, szeleteket, habverővel, kevergetés, kiborítjuk, daraboljuk, darabokra, szikkadt kalács, Nutella, Hulala, cukor, tojás, tojássárgája, tej- vagy fehércsoki,
|
|
|
|
|