Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A hagymát és a fokhagymákat megtisztítjuk, és apróra vágjuk (fokhagymanyomón átnyomjuk).
Egy mélyebb lábasba olajat öntünk, felforrósítjuk, és a hagymákat megdinszteljük benne. Rátesszük a darált húst, megsózzuk, borsozzuk, paprikát, chillit, oregánót szórunk rá és addig kevergetjük, amíg a hús ki nem fehéredik.
Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és jócskán nyomunk mellé ketchup-ot és legalább 3-4 evőkanál piros aranyat. 25-30 percig rotyogtatjuk az egészet, ha kell vizet öntünk hozzá, hogy jó szaftos legyen, és utó fűszerezzünk. Hozzáadjuk az alaposan lemosott vörös és a fehér bab konzervet (mert fémes íze van a levének) és az egészet jól összeforraljuk. Az a lényeg, hogy ne legyen túl híg a lé, de azért ne is álljon meg benne a kanál. A legvégén megkóstoljuk, és kedvünkre fűszerezhetjük még chillivel, sóval, borssal.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha a babkonzerv kurica nélkül van akkor tegyünk hozzá 1 doboz kukorica konzervet.
|
|
|
|
0 komment
|
13 ember kedveli
|
gigi55
2012.01.21 19:45
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
fokhagymákat megtisztítjuk, mélyebb lábasba, hagymákat megdinszteljük, darált húst, apróra vágott, alaposan lemosott, legvégén megkóstoljuk, babkonzerv kurica, fokhagymanyomón, felforrósítjuk, fűszerezhetjük, megdinszteljük, összeforraljuk, megtisztítjuk, paradicsomot, megkóstoljuk, rotyogtatjuk, fokhagymákat, fűszerezzünk, mokkáskanál, kiskanálnyi, kevergetjük, vöröshagyma, paradicsom, babkonzerv, Hozzáadjuk, pirosarany, Hozzáadjuk, vörösbabos, kávéskanál, feketebors, hagymákat, megsózzuk, chilisbab, közepes átmérőjű vöröshagyma, darált pulykahús, hámozott paradicsom-konzerv, doboz fehérbab konzerv, Globus ketchup, mokkáskanál chilipor, kiskanálnyi morzsolt oregáno, evőkanál étolaj, evőkanál pirosarany,
|
|
|
|
|