Fogás: egyéb, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A kekszet a dióval,porcukorral,kakaópo rral,a puha margarinnal ,tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel kb.25 gombócot formálunk belőle,melyeket porcukorban meghempergetünk.A fölengedett gesztenyemasszát,a porcukorral,keksszel,puha margarinnal és egy kevés rummal összedolgozzuk.A kekszes dió gombócokat egyenként, egy felfordított,nagyobb citromfacsaró üregébe körbe a falához nyomkodjuk(kibéleljük )A közepébe teszünk egy lecsepegtetett szem meggyet. A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget.Ezután (mivel a gombócokat cukorba mártottuk) könnyedén kiütjük a formából ..Így kapjuk a morgós csúcsot,
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ízlés szerint nyomhatunk rá kevés tejszínhabot, ezzel is díszitjük
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.10.15 08:05
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
nagyobb kézi, puha margarinnal, fölengedett gesztenyemasszát, kevés rummal, falához nyomkodjuk, közepébe teszünk, lecsepegtetett szem, gesztenyés töltelékkel, gombócokat cukorba, morgós csúcsot, gesztenyemasszát, gesztenyemassza, meghempergetünk, összedolgozzuk, lecsepegtetett, citromfacsaró, kristálycukor, citromfacsaró, összegyúrjuk, sütőmargarin, sütőmargarin, felfordított, tejszínhabot, forgatáshoz, töltelékhez, margarinnal, porcukorral, margarinnal, fölengedett, fagyasztott, fagyasztott, porcukorban, töltelékkel, porcukorral, kakaóporral, háztartási, tésztához, forgatáshoz, gesztenyés töltelékhez,
|
|
|
|
|