Fogás: desszert, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A szilvákat kimagozom, majd ezután ledarálom.
A dióval és a fahéjjal jól összekeverem.
Ha kicsit száraz , akkor kevés mézet is keverek hozzá.
Nedves kézzel diónyi gombócokat formálok belőle.
Majd szezámmagban megforgatom
Hűtőbe rakom tálalásig.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha a szezámmagot először serpenyőben megpiritom , akkor finomabb lesz.
A szezámmag helyett használhatunk napraforgómagot.
Ebből az adagból kb: 17-20 db lesz.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
ibolya58
2012.08.30 22:57
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
szilvákat kimagozom, szezámmagot először, szezámmag helyett, napraforgómagot, használhatunk, összekeverem, szezámmagban, szilvagolyók, szezámmagot, megforgatom, serpenyőben, megpiritom, gombócokat, szilvákat, szezámmag, kimagozom, ledarálom, szezámmag, csipetnyi, tálalásig, fahéjjal, Szezámos, finomabb, étvágyat, formálok, először, keverek, helyett, adagból, puha aszalt szilva, darált, csipetnyi fahéj, szezámmag,
|
|
|
|
|