Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
hagymát zsírba tesszük, meg sózzuk,( így nem pirul csak dinsztelődik)a paprikát, paradicsomot kockára vágva hozzá tesszük s ha kész, tűzről levéve hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát (télen a lecsót) majd a hasábokra vágott krumplit. Annyi vizet öntsünk rá, hogy ellepje. Fedő alatt puhára főzzük a fél időben hozzá tett kolbásszal.
közben a felvert tojásokhoz annyi lisztet tegyünk, mint a kicsit hígabb nokedli,simára keverjük. Ha a krumpli meg főtt, mokkás kanállal bele szaggatjuk. Pár perc alatt meg fől
jó étvágyat
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk
|
|
|
|
2 komment
|
7 ember kedveli
|
gizusmama
2012.01.25 15:17
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
cathy222 |
2012.01.26. 20:54 (#2) |
|
|
Csaladi hagyomany szerint a nagyapam szerette igy a paprikas krumplit. |
|
szuli10 |
2012.01.25. 16:38 (#1) |
|
|
Ha egy kevés búzadarát is teszel a nokedli tésztába még finomabb maximum 1/3 arányban.
Jó étvágyat |
| |
|
|
|
őrölt pirospaprikát, hasábokra vágott, felvert tojásokhoz, kicsit hígabb, paprikáskrumpli, pirospaprikát, személyenként, savanyúsággal, őröltpaprika, dinsztelődik, paradicsomot, vöröshagyma, szaggatjuk, tojásokhoz, hozzáadjuk, paradicsom, kolbásszal, hasábokra, kenyérrel, nagyságú, kanállal, krumplit, paprikát, tálaljuk, étvágyat, evőkanál, paparika, keverjük, tesszük, hagymát, közepes nagyságú krumpli, kisebb vöröshagyma, 2evőkanál zsír lehet maradék, mokkás kanál őröltpaprika, paparika, paradicsom, tojás, liszt, ízlés szerint,
|
|
|
|
|
Gombák
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
|
|
|
|
|
Pizza
|
0 komment
|
12 ember kedveli
|
|
|
|
|
|