Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Jászsági legényavató recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg sertéslapocka
» 1 szál lángolt kolbász
» 1 fej vöröshagyma
» 2 fej lilahagyma
» 3 gerezd fokhagyma
» 2 darab burgonya
» 1 darab tojás
» 15 dkg liszt
» ízlés szerint
» ízlés szerint bors
» ízlés szerint csípős paprikakrém
» ízlés szerint színes paprika
» ízlés szerint cukor
» ízlés szerint szódavíz
» ízlés szerint tej
» ízlés szerint olaj
» ízlés szerint víz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lisztet tojással, sóval, csipetnyi cukorral elkeverjük, annyi tejet és szódavizet keverünk hozzá, hogy könnyű palacsintatésztát kapjunk. Egy pici olajat öntünk bele. A krumplit meghámozzuk, nagy szemű reszelőn lereszeljük, és sós vízben megfőzzük. A főtt, reszelt krumplit a palacsinta tésztába keverjük és kisütjük. (kb. 4 darab palacsintát kapunk). Alufóliával letakarjuk, így a palacsinta puha marad.

Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megpirítjuk, sóval, borssal, színes paprikával ízesítjük. A darált húst ráborítjuk és 1 dl vízzel felöntve, lassú tűzön pörköltet készítünk. Mikor már majdnem kész, a karikára vágott kolbászt és a lilahagymát a húshoz keverjük, csípős piros arannyal ízesítjük és készre készítjük.

A palacsintákban egyformán elosztjuk a pörköltet és félbe hajtjuk.
Ízlés szerint, lilahagymával díszítjük.
Megjegyzés / tipp:

Vasárnapi ebédként, de akár vendégvárónak is remek.
0 komment 14 ember kedveli isti53
2011.12.14 07:42
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
lisztet tojással, pici olajat, krumplit meghámozzuk, palacsinta tésztába, palacsinta puha, apróra vágott, darált húst, karikára vágott, húshoz keverjük, palacsintákban egyformán, palacsintákban, lilahagymával, sertéslapocka, vendégvárónak, vöröshagymát, Alufóliával, lilahagymát, paprikakrém, megpirítjuk, palacsintát, lereszeljük, vöröshagyma, meghámozzuk, legényavató, szódavizet, elkeverjük, fokhagymát, palacsinta, paprikával, letakarjuk, palacsinta, ráborítjuk, lilahagyma, egyformán, készítjük, fokhagyma, sertéslapocka, szál lángolt kolbász, vöröshagyma, lilahagyma, gerezd fokhagyma, darab burgonya, darab tojás, liszt, ízlés szerint, ízlés szerint bors, ízlés szerint színes paprika, ízlés szerint cukor, ízlés szerint szódavíz, ízlés szerint, ízlés szerint olaj, ízlés szerint,
Kókuszos - málnás piskóta torta
0 komment 6 ember kedveli
Szűzpecsenye-cseréptálban sütve-
0 komment 10 ember kedveli
Diós csiga-Darázsfészek
0 komment 6 ember kedveli
Töltött csirkemell
0 komment 9 ember kedveli
Sáfrányos-zöldborsós burgonyaleves
0 komment 1 ember kedveli
Szilveszteri szezámos kiflicskék
0 komment 3 ember kedveli
Kecskeméti barack melegen
0 komment 2 ember kedveli
Sajtos rúd
0 komment 14 ember kedveli
Eperkrémleves
0 komment 4 ember kedveli
Egyszerű sajtos pogácsa
2 komment 100 ember kedveli
Aszpikos tojás
0 komment 5 ember kedveli
Almaszósz
0 komment 5 ember kedveli
Kanalas fánk
1 komment 9 ember kedveli
Töltött kókuszkocka
0 komment 17 ember kedveli
Csirkemell sajtmártással, pirított zöldségekkel
0 komment 2 ember kedveli
Zöldséges ragu bográcsban.
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.