Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A húst megmossuk és 1 cm vastagságú, 5 cm hosszúságú csíkokra vágjuk.
A csíkokra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd sárgára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, az őrölt paprikát, 1dl vízzel felöntjük és 2-3 percig főzzük.
Beletesszük a húst, sózzuk, (óvatosan, mert a szalonnában és a debreceniben is van só) lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha a leve elfőtt, kevés vízzel pótoljuk
Ha a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a karikára vágott és kevés olajban átpirított debrecenit, paprikát, paradicsomot és az egészet készre főzzük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Rizzsel, vagy tésztával tálaljuk.
|
|
|
|
0 komment
|
15 ember kedveli
|
mildiko50
2012.02.26 17:22
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
húst megmossuk, csíkokra vágott, finomra vágott, összevágott fokhagymát, őrölt paprikát, leve elfőtt, karikára vágott, egészet készre, debreceniben, paradicsomot, marhalapocka, pirospaprika, Beletesszük, összevágott, vöröshagyma, szalonnában, megkeverjük, debrecenit, hozzáadjuk, hosszúságú, vastagságú, fokhagymát, hozzáadjuk, paradicsom, átpirított, megmossuk, tésztával, Debreceni, szalonnát, felöntjük, debreceni, fokhagyma, paprikát, zsírjára, marhalapocka, füstölt szalonna, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, paradicsom, paprika, debreceni kolbász, őrölt pirospaprika, olaj,
|
|
|
|
|
Somlói
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
|
|
|
|
|