Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csokoládés molnárka recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 15 dkg sárgabaracklekvár
» 5 dkg mandulaforgács
» 5 dkg mazsola
» 1 teáskanál sütőpor
» 3 dkg kakaópor
» 25 dkg finomliszt
» 1 teáskanál őrölt fahéj
» 1 teáskanál kardamom
» 1,5 db citrom
» 2 db tojás
» 2 evőkanál tej
» 20 dkg méz
» 10 dkg kristálycukor
» 5 dkg Rama
» 20 dkg csokoládé
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Alacsony hőmérsékleten, folyamatosan kevergetve felmelegítem a mézet a cukorral, a Ramával, a tejjel, és hagyom kihűlni. Ezután belekeverem a tojásokat, a citromlét, a kardamomot, a szerecsendiót és a fahéjat. A lisztet elvegyítem a sütőporral és a kakaóval, és apránként a tésztához adom. Végül összedolgozom a mazsolával, a citromhéjjal, és az apróra vágott mandulával. A masszát 6-8 cm átmérőjű, Ramával megkent sütőlapra állított, kerek tortaformákba lapátolom. 180- 200 fokosra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütöm. A süteményeket sütés után azonnal kiborítom a formákból, és hagyom kihűlni. Közben a mázhoz áttöröm a lekvárt, és a fél citrom levével felforralom. Áthúzom vele a molnárkákat. Vízgőz felett, állandó keverés közben felolvasztom a csokoládét, és mielőtt újra megkötne, bevonom vele a süteményeket.
Megjegyzés / tipp:

Egészségetekre!
0 komment 6 ember kedveli sabriinahercegno
2012.07.29 11:43
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
lisztet elvegyítem, tésztához adom, apróra vágott, süteményeket sütés, mázhoz áttöröm, mandulaforgács, Egészségetekre, kristálycukor, tortaformákba, hőmérsékleten, összedolgozom, előmelegített, szerecsendiót, felolvasztom, citromhéjjal, süteményeket, folyamatosan, felmelegítem, süteményeket, molnárkákat, belekeverem, felforralom, sütőporral, elvegyítem, kardamomot, finomliszt, csokoládét, kevergetve, mandulával, Csokoládés, mazsolával, sárgabaracklekvár, mandulaforgács, mazsola, teáskanál sütőpor, kakaópor, finomliszt, teáskanál őrölt fahéj, teáskanál kardamom, citrom, tojás, evőkanál, kristálycukor, Rama, csokoládé,
Sajtos karika
0 komment 2 ember kedveli
Kolbásszal töltött karaj
1 komment 6 ember kedveli
Göngyölt karaj
1 komment 5 ember kedveli
Pudingos csokis fánk
0 komment 7 ember kedveli
Cukkini pörkölt hagymásan
0 komment 1 ember kedveli
Cukkini fasírt
0 komment 3 ember kedveli
Szalonnás-sajtos csirkemáj
0 komment 26 ember kedveli
Rakott padlizsán borral, paradicsommal és sajttal.
0 komment 8 ember kedveli
Az igazi Bécsi fánk
0 komment 6 ember kedveli
Sertésborda chilis babbal !
0 komment 5 ember kedveli
Babos egytálétel
0 komment 5 ember kedveli
Karfiol mustáros vajjal
0 komment 5 ember kedveli
Paradicsomszószos tészta
0 komment 1 ember kedveli
Újhagymaleves kecskesajttal, grillezett kenyérrel.
0 komment 3 ember kedveli
Párolt banán
0 komment 2 ember kedveli
Pita házilag
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.