Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Alacsony hőmérsékleten, folyamatosan kevergetve felmelegítem a mézet a cukorral, a Ramával, a tejjel, és hagyom kihűlni. Ezután belekeverem a tojásokat, a citromlét, a kardamomot, a szerecsendiót és a fahéjat. A lisztet elvegyítem a sütőporral és a kakaóval, és apránként a tésztához adom. Végül összedolgozom a mazsolával, a citromhéjjal, és az apróra vágott mandulával. A masszát 6-8 cm átmérőjű, Ramával megkent sütőlapra állított, kerek tortaformákba lapátolom. 180- 200 fokosra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütöm. A süteményeket sütés után azonnal kiborítom a formákból, és hagyom kihűlni. Közben a mázhoz áttöröm a lekvárt, és a fél citrom levével felforralom. Áthúzom vele a molnárkákat. Vízgőz felett, állandó keverés közben felolvasztom a csokoládét, és mielőtt újra megkötne, bevonom vele a süteményeket.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Egészségetekre!
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
sabriinahercegno
2012.07.29 11:43
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
lisztet elvegyítem, tésztához adom, apróra vágott, süteményeket sütés, mázhoz áttöröm, mandulaforgács, Egészségetekre, kristálycukor, tortaformákba, hőmérsékleten, összedolgozom, előmelegített, szerecsendiót, felolvasztom, citromhéjjal, süteményeket, folyamatosan, felmelegítem, süteményeket, molnárkákat, belekeverem, felforralom, sütőporral, elvegyítem, kardamomot, finomliszt, csokoládét, kevergetve, mandulával, Csokoládés, mazsolával, sárgabaracklekvár, mandulaforgács, mazsola, teáskanál sütőpor, kakaópor, finomliszt, teáskanál őrölt fahéj, teáskanál kardamom, citrom, tojás, evőkanál, kristálycukor, Rama, csokoládé,
|
|
|
|
|