Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
HARCSAFASÍRT recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg afrikai harcsafilé
» 2 ek zsemlemorzsa
» 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
» 2 dl tej
» 10 dkg zöldborsó
» 1 ek petrezselyemzöld
» 1 db pritamin paprika
» 1 tk zsályalevél
» 1 db vöröshagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» 1 db tojás
» 10 dkg kukoricadara
» só, őrölt bors
» A sütéshez:
» 10 dkg vaj
» 2-3 ek olívaolaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A halat megmossuk, leszárítjuk és felkockázzuk, majd aprítógépben felaprítjuk. Egy tálba öntjük, és hozzákeverjük a tejbe áztatott, majd kicsavart és faldarabolt kenyeret, a borsót, a felaprított petrezselymet és zsályát, a finomra vágott paprikát és hagymát, az áttört fokhagymát és a tojást. Megsózzuk, megborsozzuk, és a megszórjuk a zsemlemorzsával, majd masszává gyúrjuk.
Egy serpenyőben felhevítjük a vajat és az olívaolajat. A masszából közepes gombócokat formálunk, majd mindet a kukoricadarába forgatjuk, és lelapítjuk. A forró zsiradékba tesszük, és mindkét oldalát kérgesre sütjük.
Ezután 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és ráöntjük a sült zsiradékot. 10 percig sütjük, míg szép pirosra sülnek. Azonnal tálaljuk vadrizzsel, salátával vagy a kedvenc köretünkkel.
Megjegyzés / tipp:

Változatos zöldségfélével is elkészíthetjük, pl. brokkolival, karfiollal, spárgával.
0 komment 2 ember kedveli taszat
2017.12.27 23:56
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
halat megmossuk, tálba öntjük, tejbe áztatott, felaprított petrezselymet, finomra vágott, áttört fokhagymát, serpenyőben felhevítjük, masszából közepes, kukoricadarába forgatjuk, forró zsiradékba, sütőpapírral bélelt, sült zsiradékot, kedvenc köretünkkel, petrezselyemzöld, zsemlemorzsával, elkészíthetjük, zöldségfélével, kukoricadarába, előmelegített, petrezselymet, hozzákeverjük, felkockázzuk, kukoricadara, aprítógépben, HARCSAFASÍRT, zsemlemorzsa, megborsozzuk, sütőpapírral, olívaolajat, leszárítjuk, köretünkkel, felhevítjük, felaprítjuk, serpenyőben, felaprított, faldarabolt, zsályalevél, vöröshagyma, brokkolival, afrikai harcsafilé, zsemlemorzsa, tej, zöldborsó, petrezselyemzöld, pritamin paprika, zsályalevél, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, tojás, kukoricadara, őrölt bors, sütéshez, vaj, olívaolaj,
Csokis-karamellás torta
0 komment 2 ember kedveli
Alma pongyolában
0 komment 2 ember kedveli
Csirkemell brassói
1 komment 12 ember kedveli
Brokkoli szósz
0 komment 3 ember kedveli
KÁVÉKRÉMES DIÓTORTA
0 komment 3 ember kedveli
Gumimaci
0 komment 18 ember kedveli
Tiroli Almás rétes
0 komment 6 ember kedveli
Csokis kávés keksz
0 komment 1 ember kedveli
Kókuszkocka csokikrémmel töltve
0 komment 10 ember kedveli
Fűszeres keleti csemegék
0 komment 2 ember kedveli
Tüzes bólé-ahogy én kínálom-
0 komment 4 ember kedveli
Mikrós madártej (hipp-hopp és kész)
0 komment 21 ember kedveli
Paradicsom szósz
0 komment 2 ember kedveli
Savanykás krumplileves
0 komment 4 ember kedveli
Sajtos túrós pogácsa!
1 komment 16 ember kedveli
Amerikai krémes...
0 komment 27 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.