Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Ha a tészta kiengedett ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik tésztát egy 25*35 cm-es téglalapra, majd egy tepsi hátán szép pirosra sütjük, 180 fokon pár perc alatt. A másikat is kinyújtjuk, de ezt kockákra vágjuk, majd így sütjük meg.
A meggyes krémhez a meggy levét felfogjuk, elkeverjük benne a búzadarát és a 3ek cukrot, majd állandó keverés mellett besűrűsítjük. A meggyet apró darabokra vágjuk, majd belekeverjük a krémbe. Ezt a krémet még langyosan az alsó lapra simítjuk. A vaníliás krémhez a tejben felfőzzük a pudingporokat a 3ek cukorral, majd ha langyosra hűlt hozzáadjuk a kihabosított margarint. Ezt a krémet a meggyes krémre simítjuk.
A tejszínt felverjük keményre, majd rásimítjuk óvatosan a vaníliás krémre. A tetejét kirakjuk a kockákra vágott lappal. Tetejét porcukorral megszórjuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Természetesen finomabb, ha a meggykrémhez friss érett meggyet használunk.
|
|
|
|
0 komment
|
13 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.10 12:36
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tészta kiengedett, egyik tésztát, 25*35 cm-es, tepsi hátán, meggyes krémhez, meggy levét, meggyet apró, alsó lapra, vaníliás krémhez, tejben felfőzzük, kihabosított margarint, meggyes krémre, tejszínt felverjük, vaníliás krémre, tetejét kirakjuk, kockákra vágott, meggykrémhez friss, Természetesen, pudingporokat, besűrűsítjük, kihabosított, belekeverjük, meggykrémhez, porcukorral, meggybefőtt, kiengedett, téglalapra, rásimítjuk, használunk, megszórjuk, hozzáadjuk, elkeverjük, kinyújtjuk, Kinyújtjuk, langyosra, felverjük, margarint, langyosan, felfőzzük, felfogjuk, búzadarát, darabokra, vaníliás, leveles tészta, üveg meggybefőtt, búzadara, cukor, vaníliás puding, 25dkg margarin, tejszín,
|
|
|
|
|