Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Jóság szelet recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» 0,5 kg leveles tészta
» 1 üveg meggybefőtt
» 8 ek búzadara
» 6 ek cukor
» 2 cs vaníliás puding
» 8dl tej
» 25dkg margarin
» 0,5 l tejszín
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Ha a tészta kiengedett ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik tésztát egy 25*35 cm-es téglalapra, majd egy tepsi hátán szép pirosra sütjük, 180 fokon pár perc alatt. A másikat is kinyújtjuk, de ezt kockákra vágjuk, majd így sütjük meg.
A meggyes krémhez a meggy levét felfogjuk, elkeverjük benne a búzadarát és a 3ek cukrot, majd állandó keverés mellett besűrűsítjük. A meggyet apró darabokra vágjuk, majd belekeverjük a krémbe. Ezt a krémet még langyosan az alsó lapra simítjuk. A vaníliás krémhez a tejben felfőzzük a pudingporokat a 3ek cukorral, majd ha langyosra hűlt hozzáadjuk a kihabosított margarint. Ezt a krémet a meggyes krémre simítjuk.
A tejszínt felverjük keményre, majd rásimítjuk óvatosan a vaníliás krémre. A tetejét kirakjuk a kockákra vágott lappal. Tetejét porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés / tipp:

Természetesen finomabb, ha a meggykrémhez friss érett meggyet használunk.
0 komment 13 ember kedveli galambjani
2013.03.10 12:36
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tészta kiengedett, egyik tésztát, 25*35 cm-es, tepsi hátán, meggyes krémhez, meggy levét, meggyet apró, alsó lapra, vaníliás krémhez, tejben felfőzzük, kihabosított margarint, meggyes krémre, tejszínt felverjük, vaníliás krémre, tetejét kirakjuk, kockákra vágott, meggykrémhez friss, Természetesen, pudingporokat, besűrűsítjük, kihabosított, belekeverjük, meggykrémhez, porcukorral, meggybefőtt, kiengedett, téglalapra, rásimítjuk, használunk, megszórjuk, hozzáadjuk, elkeverjük, kinyújtjuk, Kinyújtjuk, langyosra, felverjük, margarint, langyosan, felfőzzük, felfogjuk, búzadarát, darabokra, vaníliás, leveles tészta, üveg meggybefőtt, búzadara, cukor, vaníliás puding, 25dkg margarin, tejszín,
Spárgás sertésraguleves !
0 komment 1 ember kedveli
Húsgombóc leves
1 komment 2 ember kedveli
Málnás-fehércsokis brownie
0 komment 1 ember kedveli
Mézeskalács karácsonyfa-ahogy én készítem-
3 komment 188 ember kedveli
Olaszos sült burgonya
0 komment 6 ember kedveli
Meggyes habos
1 komment 14 ember kedveli
Bádeni őzgerinc.
0 komment 1 ember kedveli
Grillezett lazac, citromos-tejszínes julienne-zöldségekkel.
0 komment 1 ember kedveli
Fehérboros-tejszínes gombakrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Hurkával töltött burgonya!
0 komment 3 ember kedveli
Rántott szilva
0 komment 6 ember kedveli
Sertésborda vadász módra !
1 komment 32 ember kedveli
Slambuc
0 komment 2 ember kedveli
Cigányka
0 komment 4 ember kedveli
Almás kacsasült...
1 komment 6 ember kedveli
Feketeerdő torta
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.