Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A pulykamellfiléket enyhén kiklopfolom, és beszórom a fűszersóval. Amíg elkészül a töltelék, hűtőbe rakom. A szikkadt kenyeret 10 percre beáztatom vízbe. A kolbászról lehúzom a bőrt, és nagyobb kockákra vágom. Húsdarálón ledarálom a kolbászt és a kinyomkodott kenyeret (így egyenletes lesz a töltelék). Összedolgozom a natúr gesztenyemasszával és az ételízesítővel.
A pulykamellet kiterítem, közepére hosszában henger formában rárakom a tölteléket, majd feltekerem (ebből a mennyiségből nekem 2 hosszú rúd lett). A baconnel betekerem.
Közepes méretű tepsibe helyezzem. Alá 2dl vizet és 0,5 dl olajat öntök, alufóliával jól befedem. Bő egy órát párolom 160 fokon, majd leveszem a fóliát, és pirosra sütöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Egyszerű és nagyon finom. Másnap sokkal finomabb volt, mert összeértek az ízek.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
kepenyestibor
2011.12.18 12:09
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
pulykamellfiléket enyhén, szikkadt kenyeret, kolbászról lehúzom, kinyomkodott kenyeret, pulykamellet kiterítem, mennyiségből nekem, baconnel betekerem, órát párolom, gesztenyemassza, pulykamellfilé, ételízesítővel, szárazkolbász, Összedolgozom, mennyiségből, pulykamellet, kinyomkodott, fűszersóval, alufóliával, ételízesítő, kiklopfolom, kolbászról, összeértek, Húsdarálón, Karácsonyi, tölteléket, egyenletes, feltekerem, helyezzem, ledarálom, kiterítem, hosszában, beáztatom, betekerem, teáskanál, pulykamellfilé, fűszersó, natúr gesztenyemassza, teáskanál ételízesítő, száraz kenyér, szál Gyulai szárazkolbász, szelet bacon, olaj,
|
|
|
|
|