Fogás: köret, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A krumplit héjában megfőzzük kb 30 perc alatt. A tojást keményre főzzük 15 perc alatt. Az almát héjastól négy felé vágjuk, kivágjuk a magházát és vékony szeletekre vágjuk, egy fél citrom levében átforgatjuk. A kelkáposztát felszeleteljük és forrásba lévő vízben kb 5 perc alatt megfőzzük majd leszűrjük. A vöröshagymát felkockázzuk.
A megfőtt krumplit és tojást megpucoljuk, félbe vágjuk és felszeleteljük. Egy tálba helyezzük őket, rátesszük a kelkáposztát és az almát valamint a vöröshagymát. Az egészet ízlés szerint sózzuk és meghintjük kakukkfűvel is és jól összeforgatjuk.
Egy evőkanál tejfölt összekeverünk egy evőkanál olajjal, majd egy evőkanál vízzel és ráöntjük a salátára. A tetejét tálaláskor meghinthetjük még egy kis kakukkfűvel.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Sült húsok mellé kiváló.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
amentida
2013.12.01 19:20
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
krumplit héjában, tojást keményre, almát héjastól, kelkáposztát felszeleteljük, vöröshagymát felkockázzuk, megfőtt krumplit, tálba helyezzük, almát valamint, egészet ízlés, evőkanál tejfölt, evőkanál olajjal, evőkanál vízzel, tetejét tálaláskor, felszeleteljük, felszeleteljük, összeforgatjuk, meghinthetjük, összekeverünk, krumplisaláta, kelkáposztát, vöröshagymát, felkockázzuk, kelkáposztát, vöröshagymát, átforgatjuk, megpucoljuk, kelkáposzta, vöröshagyma, kakukkfűvel, kakukkfűvel, tálaláskor, szeletekre, meghintjük, rátesszük, megfőzzük, helyezzük, leszűrjük, megfőzzük, kivágjuk, burgonya, alma, vöröshagyma, kelkáposzta, tojás, citrom leve, evőkanál tejföl, evőkanál olaj, evőkanál, kakukkfű,
|
|
|
|
|