Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Rántott szelet olasz módra! recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 60 dkg karaj
» 1 tojás
» liszt
» zsemlemorzsa
» olaj a sütéshez
» 6 dkg reszelt sajt
» 20 dkg szeletelt ementáli sajt
» 3 ek. olaj
» 2 gerezd fokhagyma
» 1 kis fej hagyma
» 1 / 2 kg paradicsom
» só
» bors
» kakukkfű
» 1.5 dl paradicsomlé
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Három evőkanál forró olajban üvegesre pirítjuk a fokhagymát és a vöröshagymát, belevágjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és fedetlenül kb. 10 percig főzzük.
Ezután adjuk hozzá a paradicsomlevet, a kakukkfűt és most már fedő alatt kis lángon 20-25 percig pároljuk.
Míg a paradicsommártás elkészül, a besózott hússzeleteket lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába mártjuk (a zsemlemorzsába 2-3 evőkanál reszelt sajtot teszünk) és forró olajban kisütjük. Tűzálló tálban vagy tepsiben egymás mellé helyezzük őket, mindegyik tetejére vékony szelet sajtot teszünk, ráöntjük a mártás kétharmadát, majd megint egy-egy szelet sajt következik, erre a maradék mártás, végül a reszelt sajt. Forró sütőben fél óráig sütjük.


Megjegyzés / tipp:

A rántott hús egy mártásos változata, a fűszerezése miatt különleges.

Jó étvágyat kívánok hozzá.
0 komment 3 ember kedveli ibolya58
2012.05.03 21:40
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
paradicsommártás elkészül, besózott hússzeleteket, mártás kétharmadát, maradék mártás, reszelt sajt, mártásos változata, fűszerezése miatt, paradicsommártás, paradicsomlevet, zsemlemorzsába, zsemlemorzsába, hússzeleteket, paradicsomot, paradicsomlé, vöröshagymát, zsemlemorzsa, kétharmadát, fűszerezése, belevágjuk, paradicsom, különleges, fokhagymát, következik, fedetlenül, kakukkfűt, helyezzük, mindegyik, változata, fokhagyma, borsozzuk, szeletelt, ementáli, ráöntjük, karaj, tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj sütéshez, reszelt sajt, szeletelt ementáli sajt, olaj, gerezd fokhagyma, hagyma, paradicsom, bors, kakukkfű, paradicsomlé,
Mediterrán tészta
0 komment 7 ember kedveli
Túrós-meggyes batyu
0 komment 3 ember kedveli
Rummal lelocsolt piskóta
0 komment 2 ember kedveli
Zöldborsós sertéspörkölt
0 komment 3 ember kedveli
Pikáns tojáskrém
1 komment 8 ember kedveli
CSIRKENYÁRS ZÖLDSÉGES BUNDÁBAN !
0 komment 8 ember kedveli
Töltött Zsömle
0 komment 6 ember kedveli
Erdélyi juhtúrós gombócleves
0 komment 2 ember kedveli
Csirkemell kínai pácban
0 komment 1 ember kedveli
ZÖLDFŰSZERES SÜLT KRUMPLI
0 komment 8 ember kedveli
Vadas
0 komment 3 ember kedveli
Diós-áfonyás bögrés süti
0 komment 14 ember kedveli
Mézes zserbó
0 komment 6 ember kedveli
Házikó
0 komment 18 ember kedveli
Francia hagymaleves barna sörrel
1 komment 3 ember kedveli
Mazsolás rizs
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.