Fogás: főétel, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Három evőkanál forró olajban üvegesre pirítjuk a fokhagymát és a vöröshagymát, belevágjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és fedetlenül kb. 10 percig főzzük.
Ezután adjuk hozzá a paradicsomlevet, a kakukkfűt és most már fedő alatt kis lángon 20-25 percig pároljuk.
Míg a paradicsommártás elkészül, a besózott hússzeleteket lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába mártjuk (a zsemlemorzsába 2-3 evőkanál reszelt sajtot teszünk) és forró olajban kisütjük. Tűzálló tálban vagy tepsiben egymás mellé helyezzük őket, mindegyik tetejére vékony szelet sajtot teszünk, ráöntjük a mártás kétharmadát, majd megint egy-egy szelet sajt következik, erre a maradék mártás, végül a reszelt sajt. Forró sütőben fél óráig sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A rántott hús egy mártásos változata, a fűszerezése miatt különleges.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
ibolya58
2012.05.03 21:40
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
paradicsommártás elkészül, besózott hússzeleteket, mártás kétharmadát, maradék mártás, reszelt sajt, mártásos változata, fűszerezése miatt, paradicsommártás, paradicsomlevet, zsemlemorzsába, zsemlemorzsába, hússzeleteket, paradicsomot, paradicsomlé, vöröshagymát, zsemlemorzsa, kétharmadát, fűszerezése, belevágjuk, paradicsom, különleges, fokhagymát, következik, fedetlenül, kakukkfűt, helyezzük, mindegyik, változata, fokhagyma, borsozzuk, szeletelt, ementáli, ráöntjük, karaj, tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj sütéshez, reszelt sajt, szeletelt ementáli sajt, olaj, gerezd fokhagyma, hagyma, paradicsom, bors, kakukkfű, paradicsomlé,
|
|
|
|
|