Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Rántott szelet olasz módra! recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 60 dkg karaj
» 1 tojás
» liszt
» zsemlemorzsa
» olaj a sütéshez
» 6 dkg reszelt sajt
» 20 dkg szeletelt ementáli sajt
» 3 ek. olaj
» 2 gerezd fokhagyma
» 1 kis fej hagyma
» 1 / 2 kg paradicsom
» só
» bors
» kakukkfű
» 1.5 dl paradicsomlé
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Három evőkanál forró olajban üvegesre pirítjuk a fokhagymát és a vöröshagymát, belevágjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és fedetlenül kb. 10 percig főzzük.
Ezután adjuk hozzá a paradicsomlevet, a kakukkfűt és most már fedő alatt kis lángon 20-25 percig pároljuk.
Míg a paradicsommártás elkészül, a besózott hússzeleteket lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába mártjuk (a zsemlemorzsába 2-3 evőkanál reszelt sajtot teszünk) és forró olajban kisütjük. Tűzálló tálban vagy tepsiben egymás mellé helyezzük őket, mindegyik tetejére vékony szelet sajtot teszünk, ráöntjük a mártás kétharmadát, majd megint egy-egy szelet sajt következik, erre a maradék mártás, végül a reszelt sajt. Forró sütőben fél óráig sütjük.


Megjegyzés / tipp:

A rántott hús egy mártásos változata, a fűszerezése miatt különleges.

Jó étvágyat kívánok hozzá.
0 komment 3 ember kedveli ibolya58
2012.05.03 21:40
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
paradicsommártás elkészül, besózott hússzeleteket, mártás kétharmadát, maradék mártás, reszelt sajt, mártásos változata, fűszerezése miatt, paradicsommártás, paradicsomlevet, zsemlemorzsába, zsemlemorzsába, hússzeleteket, paradicsomot, paradicsomlé, vöröshagymát, zsemlemorzsa, kétharmadát, fűszerezése, belevágjuk, paradicsom, különleges, fokhagymát, következik, fedetlenül, kakukkfűt, helyezzük, mindegyik, változata, fokhagyma, borsozzuk, szeletelt, ementáli, ráöntjük, karaj, tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj sütéshez, reszelt sajt, szeletelt ementáli sajt, olaj, gerezd fokhagyma, hagyma, paradicsom, bors, kakukkfű, paradicsomlé,
Omlós sajtos -Kefíres pogácsa
0 komment 3 ember kedveli
Burgonyakrokett
0 komment 7 ember kedveli
TÜKÖRTOJÁS VIRSLIVEL
0 komment 11 ember kedveli
Medvehagymás fűszervaj
0 komment 3 ember kedveli
Füstölt heringes májkrém
0 komment 1 ember kedveli
Lasagne
0 komment 6 ember kedveli
Burgonyás linzer
0 komment 8 ember kedveli
Diós-vörös áfonyás süti
0 komment 2 ember kedveli
Kekszes-pudingos kocka
1 komment 10 ember kedveli
Zabpelyhes mazsolás pogácsa!
0 komment 6 ember kedveli
Zöldségpüré
0 komment 2 ember kedveli
Kebapcse !
0 komment 8 ember kedveli
Mézes sárgarépabonbon
0 komment 6 ember kedveli
Martini (ahogy én készítem)
0 komment 6 ember kedveli
Havas tátra -krémes-
1 komment 3 ember kedveli
Tejszínes-mustáros csirkemáj
0 komment 13 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.