Fogás: leves, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A füstölt szalonna szeleteket a zsíron megpirítom, majd kiszedem.
Beleteszem az apróra kockázott bacon szalonnát és a megtisztított apróra vágott vöröshagymát. Megpirítom és megszórom a pirospaprikával. Beleteszem a lencsét és felöntöm kb. 5 liter vízzel. Beleteszem a füstölt csülköt, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, az apróra vágott fokhagymát és a babérlevelet.
Ízesítem a borssal, a köménnyel, a borsikafűvel, a bazsalikommal és a rozmaringgal.Hozzáöntöm a paradicsomlevet és végén az ételízesítőt, majd ízlés szerint sózom. Lassú tűzön addig főzöm amíg a lencse majdnem megpuhult, ekkor beleteszem a csipetkét és a felkarikázott kettő fajta virslit. Készre főzöm és az utolsó forrás előtt belekeverem a tejfölt.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Isteni finom.
|
|
|
|
1 komment
|
2 ember kedveli
|
cila0628
2014.04.28 17:34
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
vegyeleszre |
2014.05.01. 22:09 (#1) |
|
 |
Túl van fűszerezve és sózva. Erre pokoli sok szeszt kell inni! |
| |
|
|
|
füstölt szalonna, zsíron megpirítom, apróra kockázott, megtisztított apróra, füstölt csülköt, apróra vágott, lencse majdnem, felkarikázott kettő, utolsó forrás, paradicsomlevet, pirospaprikával, megtisztított, felkarikázott, bazsalikommal, pirospaprika, vöröshagymát, Szilveszteri, paradicsomlé, rozmaringgal, babérlevelet, borsikafűvel, ételízesítőt, belekeverem, lencseleves, ételízesítő, fokhagymát, megpirítom, beleteszem, sárgarépát, bazsalikom, Beleteszem, Beleteszem, frankfurti, Megpirítom, Beleteszem, lencse, füstölt szalonna, fokhagyma, bacon, füstölt csülök csont nélkül, bajor virsli, kiskanál őrölt bors, kiskanál rozmaring, kiskanál bazsalikom, kiskanál őrölt kömény, kiskanál borsikafű, evőkanál őrölt pirospaprika, evőkanál ételízesítő, sárgarépa, petrezselyemgyökér, paradicsomlé, csipetke tészta, evőkanál zsír, tejföl, frankfurti virsli,
|
|
|
|
|