Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Én így szoktam elrakni télire,,,lehet ismeritek a recit,,,de lehet lesz olyan aki nem
Két literes kólás üvegekbe teszem az uborkát. Kimosom alaposan az üvegeket. Az üvegbe szórok kaprot s olyan csíkokra metélem az uborkát hogy bele tudjam rakni az üvegbe. Tormát is megtisztítom, vékony csíkokra metélem s az uborka közé dobálom azt is. Az üveget itt-ott kicsit megrázom, hogy több ubi férjen bele
Az öntet: 1liter hideg vízhez 3 dkg só. Ha több léhez van szükség akkor pl. 3 liter víz
9 dkg só. Ezt mindig feloldom hogy olvadjon el a só, hogy egy forma legyen minden üvegbe.
Mikor tele van az üveg kaporral, uborkával, tormával egy tölcsérrel bele öntöm a sós vizet s az üveg kupakjával lezárom,,,rácsavarozom. Az üvegeket berakom a helyére,,,spájzba szoktam és punk-tum,,ennyi. Pár nap alatt kifehéredik a leve s majd szépen letisztul.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Télen levágom a kólás üveg nyakát s kiöntöm belőle a fincsi kovászos uborkát egy edénybe.
Berakom a hűtőbe és onnan eszegetjük az ubit,,,,finom!
nem kell tartani attól hogy az üvegek felrobbannak,,,ilyen még nem történt meg
|
|
|
|
2 komment
|
25 ember kedveli
|
alex58
2015.07.05 10:49
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
alex58 |
2015.07.13. 09:42 (#2) |
|
|
sztem a sótól,de teljesen olyan ize van mint a kovászos ubinak... |
|
gyuriking55 |
2015.07.10. 15:57 (#1) |
|
|
Lehet , hogy hülye kérdés , de mitől lesz "kovászos" ??? |
| |
|
|
|
üvegbe szórok, uborkát hogy, uborka közé, üveget itt-ott, forma legyen, üveg kaporral, tölcsérrel bele, üveg kupakjával, üvegeket berakom, kólás üveg, fincsi kovászos, üvegek felrobbannak, rácsavarozom, megtisztítom, felrobbannak, kifehéredik, tölcsérrel, eszegetjük, kupakjával, ismeritek, letisztul, flakonban, uborkával, csíkokra, üvegeket, alaposan, üvegeket, csíkokra, üvegekbe, megrázom, feloldom, kaporral, olvadjon, tormával, kovászos, kovászos, Berakom, spájzba, uborka, kapor, torma,
|
|
|
|
|